Reanimeren tijdens ‘een hart voor Willem’ in Roeselare

Het Rode Kruis, AZ Delta, ARhus en de stad Roeselare slaan de handen in elkaar met de actie ‘een hart voor Willem’. Bedoeling is een sessie reanimatietechnieken te geven.

Dokter Antoon Stockman, de vader van dr. Willem, met de (klein)dochters Zoë (links) en Marie (rechts). © Stefaan Beel

Met ‘een hart voor Willem’ willen de initiatiefnemers het levenswerk van urgentiearts dr. Willem Stockman, die in mei overleed, op een gepaste manier herdenken en doorgeven. De spoedarts gaf zelf talloze sessies reanimatie in scholen, bedrijven en organisaties. Vaak kreeg hij het gezelschap van zijn ‘compagnon de route’ dr. Karl Dujardin. Hij vond het belangrijk dat iedereen weet hoe je het leven kan redden van iemand die getroffen wordt door een hartaanval. Net over de grens, in Rijsel, is reanimatie een verplicht vak in de middelbare scholen en daar ligt de overlevingskans voor mensen met een hartaanval beduidend boven het gemiddelde.

Groepjes

Op zondag 22 december organiseren het Rode Kruis van Roeselare, ARhus, AZ Delta en de stad Roeselare daarom van 10 tot 17 uur sessies reanimatietechnieken voor het brede publiek in en rond het Kenniscentrum ARhus. Het is de bedoeling om in groepjes van zes tot acht mensen basisreanimatietechnieken en het gebruik van AED-toestellen aan te leren.

In de stad Roeselare is het mogelijk om je online te registreren als orgaandonor. Heb je hiervoor nog wat begeleiding nodig of heb je nog vragen, dan kan je ook hiervoor terecht in ARhus op zondag 22 december. De medewerkers van de stad Roeselare helpen je met je vragen en je registratie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.