https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Raymond blijft dé klasbak

Stefaan Dehaerne
Stefaan Dehaerne Medewerker KW Westhoek

Dag twee van Dranouter Festival heeft meer dan zijn belofte waargemaakt. We laten u dan ook graag even meegenieten van het grasduinen in zoveel moois.

Na een verfrissende douche op de middag hadden we even tijd om onszelf droog te wandelen naar het artiestenrestaurant. Daar was het opvallend rustig en zo konden we op adem komen voor een drukke muzieknamiddag. Om de zegen van de hogere goden af te dwingen begonnen we met Sarah Ferri die met een strijkkwartet (aangekondige als trio) in de kerk iedereen kon bekoren. Haar keelperikelen zorgden zelfs voor extra charmes en het hulpvaardige publiek bezorgde haar zelfs zakdoekjes. Wij waren al fan en de lange wachtrij buiten bewees dat we zeker niet alleen waren.

Nu we toch in hogere sferen verkeerden trokken we naar de Pastorie voor een eerste buskeroptreden van De Muziekbank. We genoten van Josefien Deloof, die als we onze ogen dicht deden net Selah Sue bleek te zijn. Deze girlpower moedigde ons aan om de Nijghse Vrouwen met een bezoekje te vereren. Vieruurtje bleek meer dan een feestje in De Voute. Sabien Tiels (long time no seen – but nice to hear you back), Amaryllis, Astrijd en Riet: puike prestatie voor een heel enthousiast publiek. Tijdens ‘Ik Geloof’ kreeg ik zowaar voor mijn eerste keer kippenvelmomentje. Voor zoveel muzikaliteit zijn we de goden dankbaar en trokken we dus naar de Pastorie. We kregen een mooi extraatje in de surprise act van de dag: Eli Goffa.

Raymond blijft dé klasbak

Zo zet De Muziekbank zich dag na dag net iets meer in de picture. Toen waren we klaar voor het echte maatschappijkritische werk. Daarvoor konden we gelukkig aankloppen bij Eliza Carthy & The Wayward Band. De maagdelijk witte folkmuziek had duidelijk een boodschap: de brexit en de vluchtelingenaanpak kregen een ‘kick in the ass’. Zeker omdat haar gitarist er nog extraatje wilde aan breien en zij niet. Tot ongenoegen van het publiek dat voor zijn enthousiasme zeker een kers op de taart verdiende.

Na zo’n anticlimax moesten we toch even bekomen. Dat deden we in het Folk Café, waar we genoten van een lekkere Sint-Bernardus. Met dank aan Marleen Six die daar het mooi weer maakt en eigenlijk ons favoriet ‘Bernadetje’ is. Bij deze verontschuldigen we ons bij onze volgers, maar we raakten dus niet bij Leyla McCalla. We hopen dat u in onze plaats genoten heeft. Wij waren onze energie aan het opsparen voor ‘klasbak aller tijden’ RvhGW. Net op tijd voor zijn ‘encore’, waar hij 40 West-Vlaamse schonen op zijn podium wist te toveren.

Raymond blijft dé klasbak

Wij waren er backstage bij en u kunt deze beelden exclusief bekijken op YouTube. Nu zijn we er nog meer van overtuigd: meisjes – ze maken ons halfgek meneer! Een topmoment van onze tweede Dranouterdag, waar we met veel genoegen op terugblikken. Warhaus en Bazart: we laten ze graag in uw vertrouwde muzikale handen en oren. Tot morgen!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.