Rani Vincke uit Gistel wordt 21 in 21: “Iedereen droomt van de Olympische Spelen”

Rani Vincke woont in Gistel.© LIN
Rani Vincke woont in Gistel.© LIN
Gillian Lowyck

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen. Dit is het verhaal van Rani Vincke.

Atlete Rani Vincke woont in Gistel. Ze wordt 21 jaar op 1 maart. Ze heeft een zus, een halfzus en twee halfbroers. Haar papa is schepen in Gistel en directeur van Poetspunt, haar mama is actief in de schoolopvang. Rani is al bijna drie jaar samen met haar vriend Lukas Timmerman, die binnenkort afstudeert als vastgoedmakelaar. Zelf studeert ze momenteel interieurvormgeving aan het KASK in Gent.

Hoe ziet je doordeweekse dag eruit?

“Dat is heel verschillend. Momenteel ben ik niet in Gent, maar thuis en hier moet je natuurlijk rekening houden met elkaar. Al mijn schoolwerk is momenteel online. Ik ben nog maar één keer naar school gegaan sinds de start van het academiejaar en dat was dan nog maar voor een paar uurtjes… Ja, ik mis het echt.”

Wie is je knuffelcontact?

“Mijn vriend, uiteraard!”

Waar gaat de rest van je vrije tijd naartoe?

“Naar atletiek, al zeven jaar! Ik ben actief bij de Houtland Atletiek Club in Torhout. Normaal gezien train ik in Gent bij de groep topsporters. Door corona gaat dat wel allemaal heel wat moeizamer dan anders. Ik kan niet in groep trainen en moet alles buiten doen. Zeker nu het kouder is, is dat helemaal niet evident. Normaal gezien train ik zes keer per week, elke dag zo’n twee tot drie uur. Je mag wel zeggen dat bijna al mijn vrije tijd naar sport gaat, ja (lacht) . Ik sta op en ga trainen.”

Wat zou je graag nog bereiken op sportief vlak?

“Uiteraard heb ik nog heel wat ambitie en droom ik van verder gaan dan waar ik nu sta. In 2019 nam ik deel aan het Europees kampioenschap in Zweden. De Olympische Spelen? Dat is iets waar iedereen van droomt, denk ik.”

Ben je een Netflixer/bingewatcher en wat moet je zeker gezien hebben?

“Dat valt wel mee. Vroeger keek ik meer naar Netflix. Ik heb een heel diverse smaak. Zo kijk ik nu naar Vikings, maar ook een serie als How I Met Your Mother kan ik zeker smaken.”

Heb je huisdieren?

“Ja, bij mij thuis is het een ware dierentuin (lacht) . We hebben een hond, drie katten, een paar kippen, twee cavia’s en een waterschildpad. Ik ben zeker een dierenvriend. Of ik in mijn eigen huis later ook zoveel dieren wil? Daar heb ik nog niet zo bij stilgestaan. Maar eerlijk gezegd denk ik dat ik meer van rust hou, van iets minder prikkels. Je moet tenslotte ook altijd rekening houden met je dieren.”

Wat staat er bovenaan je bucketlist?

“Ik wil graag veel van de wereld zien. Maar er staat toch een iets met stip op nummer één en dat is het noorderlicht zien. Het Hoge Noorden spreekt mij echt aan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier