Rani dingt mee naar kroontje Miss Elegance

Rani droomt van een eigen hondenpension (foto WK).
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Rani Gevaert (21) is trots op haar podiumplaatsje als finaliste Miss Elegance 2022. Deze voetballende miss lijkt alvast heel wat in haar mars te hebben. “Miss Elegance gaat ook echt voor inhoud.”

Rani Gevaert deed drie jaar geleden al eens mee aan Miss Fashion. “Dat was een leuke ervaring, en met sommige van die meisjes heb ik nog altijd contact. Ook bij deze verkiezing gaat het er heel joviaal aan toe. Onlangs zijn we allemaal samen op weekend geweest naar de Ardennen en daar leerden we elkaar tijdens een bergwandeling echt kennen”, vertelt ze. Rani’s grootste passie is voetbal. “Ik ben spits bij de damesploeg van Eendracht De Haan. Op het veld word ik een andere persoonlijkheid: de stress valt van me af en ik ga helemaal op in het spel. Als kapitein waak ik ook over de teamgeest, die bij een damesploeg toch nog anders is dan in het mannenvoetbal. Ik neem die ervaring mee naar deze missverkiezing, waar je helemaal jezelf kunt zijn. En ja, je kunt als vrouw gerust op een voetbalveld staan en tegelijk ook elegant zijn. Daar ben ik het levende bewijs van”, glimlacht Rani, die net als de andere missen een persoonlijk rugzakje meeneemt naar de finale. “Dat is ook het fijne aan deze missverkiezing: iedereen heeft wel een verhaal. Het draait niet zozeer rond uiterlijk, maar meer rond je persoonlijkheid. Miss Elegance gaat echt voor inhoud”, klinkt het.

Dierenliefhebster

Behalve gepassioneerd door voetbal – een passie die ze van thuis uit meekreeg – is Rani ook een grote dierenliefhebster. “Mijn grote droom is eigenlijk om een hondenpension met asiel te openen. Ik hou ontzettend veel van honden en wil de dieren die geen gouden mandje hebben een betere thuis geven.” Een paar jaar geleden verliet Rani om gezondheidsredenen vroegtijdig de schoolbanken en ze koos nu voor een baantje in de zorg. “Ik ben een hele tijd buiten strijd geweest door klierkoorts. Nu nog sukkel ik met een lage weerstand, ik ben enorm snel moe. Maar mijn deelname aan Miss Elegance voelt aan als een nieuwe start. Dat ik in de finale sta, is op zich eigenlijk al een overwinning voor mij.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier