https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Rallywereld rouwt om Tieltse piloot Wim Lootens (41)

Wim Lootens werd slechts 41 jaar.
Wouter Vander Stricht

Zondag 12 september is Tieltenaar Wim Lootens in de Izegemse Sint-Jozefskliniek overleden. Toen hij voor een ingreep in het ziekenhuis was belandde hij in een coma. Wim Lootens was bekend in rallymiddens. Tot voor twee jaar was hij actief als piloot, in 2006 zegevierde hij met zijn co-piloot en goede vriend Bert Minne in de TAC-rally in Tielt.

Wim Lootens, papa van een dochtertje, woonde sinds een tijdje in Ingelmunster, maar opgroeien deed hij in Tielt. Meer bepaald in Aarsele als zoon van Noël Lootens (+2014) en Sonia Vanoverbeke. Hij had al snel de rallymicrobe te pakken en met zijn jeugdvriend Bert Minne vormde hij een onafscheidelijk duo. Wim stak ook zijn zus Kim aan met dezelfde microbe.

Sinds twee jaar was het duo Lootens-Minne uit de rallywereld gestapt, maar niettemin genieten ze daar nog ruimte bekendheid. Het plots overlijden van Wim bracht een schokgolf in de rallywereld teweeg, de reactie op de gespecialiseerde sites zijn dan ook legio.

Het overlijden van de prille veertiger kwam dan ook heel onverwacht. Wim Lootens kampte sinds deze zomer met buikklachten, na onderzoek bleek dat die veroorzaakt waren door tumoren op lever en nieren. Er werd een ingreep gepland, maar half augustus ging zijn situatie fel achteruit. Een bacteriële infectie en een dubbele longontsteking verzwakten zijn toestand en zorgden ervoor dat hij op intensieve zorgen terecht kwam.

Eind augustus raakte Wim in een coma, waar hij uiteindelijk niet meer zou uit ontwaken. Hij overleed op zondag 12 september. De familie is er natuurlijk het hart van in. Zus Kim: “Hij was een fantastische nonkel voor onze kinderen”, zegt zus Kim. “Het is niet te vatten hoe snel het is gegaan, afscheid hebben we ook niet kunnen nemen. Maar met mijn moeder en mijn man stonden we wel aan zijn zijde toen hij stierf.”

Van Wim Lootens werd donderdag in intieme kring afscheid genomen.

Nadat Wim Lootens met buikklachten in het ziekenhuis terechtkwam, geraakte hij in een coma en is hij uiteindelijk bezweken op zondag 12 september.

Van Wim Lootens werd donderdag 16 september in intieme kring afscheid genomen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten