Rallypiloot Steven Dolfen met Noma’s elke zondag aan Heilig Hartkerk

Steven Dolfen is van daag gestart met zijn foodtruck. Kip aan 't spit en ribbetjes. Midden = Steven Dolfen , links zijn vriendin en rechts haar dochter.
Redactie KW

Rallypiloot Steven Dolfen (37) uit Kruiseke ziet met zijn cateringbedrijf alle reservaties in het water vallen en verkoopt sinds vorig weekend elke zondag in een mobiele keuken aan de Heilig Hartkerk vers gebakken kippen, ribben en andere specialiteiten. “Allemaal vers en betaalbaar, zoals ik het van mijn vader Frans heb geleerd”, zegt Steven.

Frans Dolfen en Carine Jonckheere stopten drie jaar geleden met Noma’s Supermarkt. Ze begonnen er in 1980 en een troef was alvast hun afdeling ‘slagerij’. Zoon Steven werkte ondertussen in een slagerij in Brussel en begon enkele jaren geleden in bijberoep met traiteurzaak Noma’s. Sinds september voltijds. “De halve lockdown kon voor mij niet slechter vallen”, vertelt Steven. “Ik kreeg steeds meer opdrachten als traiteur en vond het het moment om mijn vaste job in Brussel achter mij te laten.”

“Ik investeerde onder meer in twee foodtrucks, waarvan één is ingericht als een mobiele keuken, en kreeg van de stad Wervik de toelating om elke zondag aan de Heilig Hartkerk te staan. Ik ben hen daarvoor zeer dankbaar. Het is nu aan ons om het vertrouwen niet te beschamen. Ik heb zondag iemand extra voorzien om het allemaal coronaproof te laten verlopen.”

legendarische spaghettisaus

Naast vers gebakken kippen en ribben is er nog veel meer te verkrijgen. Van dagverse warme spaghetti en stoofvlees met Sint-Bernardus Prior 8, macaroni en vol au vent tot puree, pizza’s, huisgemaakte hamburgers en nog zoveel meer. “Vader Frans maakt zijn legendarische spaghettisaus, we mogen hem dat niet afnemen”, lacht Steven.

Die eerste keer werd zondagvoormiddag alvast een heel groot succes want er stond een zeer lange rij aan te schuiven. Met zijn aanwezigheid op zondagmorgen in de dorpskom van Kruiseke wil Steven vooral weer onder mensen zijn. “We zullen hiermee geen fortuin verdienen maar gaan zorgen voor wat beleving in het dorp”, zegt Steven. “Op die manier zullen we ook het sociaal contact bewaren. Gewoon terug ten dienste kunnen staan van onze klanten maakt ons gelukkig. Mijn agenda stond proppenvol maar is voor de prullenbak. Ik hoop dat we zo snel mogelijk weer feesten en andere catering mogen doen.”

Kwaliteit voorop

“Traiteur is een lastige job maar anderzijds is er niets mooier. Het is werken terwijl de mensen aan het feesten zijn en dat maakt het voor ons mooi. We mogen niet klagen. Belangrijk is de mond-aan-mond reclame. Kwaliteit staat voorop. Ons pop up-assortiment staat ook online en we boksen ook enkele mooie menu’s samen voor de feestdagen. Mijn vriendin Windie Six houdt alle bestellingen bij.”

Steven Dolfen rijdt al jarenlang rally’s en niet zonder succes. Hij stond aan de start van heel wat nationale proeven en won in 2016 het Belgisch kampioenschap in de klasse R2. Zijn hobby komt voortaan op de tweede plaats. “Deelnemen aan die kampioenschappen gaat er niet meer inzitten maar volgend jaar wil ik de Rally van Wervik en kort daarop de Ypres Rally niet missen. Voor mij is dat de Heilige Week. (lacht) Ik ga alleen nog meedoen aan een paar rally’s in eigen streek”, besluit Steven die terug in Kruiseke kwam wonen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier