Raïs Deleersnijder (91) kijkt uit naar nieuwbouw Karmel in Waregem: “Nog beter?”

Raïs Deleersnijder. © PPW
Redactie KW

Volgende week dinsdag betrekken in de Karmeldreef 74 de eerste bewoners de gebouwen van De Karmel. Dit is een gloednieuw woonzorgcentrum en centrum voor herstelverblijf. Wij volgden Raïs Deleersnijder (91) van het woonzorgcentrum Ter Bilkhage een dag net voor haar verhuizing naar De Karmel. “Ik kijk er naar uit”, aldus een enthousiaste Raïs.

“Het nieuwe gebouw telt op heden 48 woongelegenheden”, verduidelijkt zonaal directeur Anje Degraeve. “Volgende week verlaten de eerste bewoners het woonzorgcentrum Ter Bilkhage in het OLV van Lourdesziekenhuis. De ‘inhuizing’ voor het centrum voor herstel start pas vanaf 20 november. Het nieuwe centrum voor herstel richt zich op mensen die herstellen van een operatie of herstellen van een zware aandoening of een ongeval.

Ik ben een echte levensgenieter en ik heb het in het woonzorgcentrum best naar mijn zin

Altijd opendeur

Meteen na de ingebruikname herstarten dan opnieuw de werken van het totale bouwproject. Hierbij breidt de site uit tot maar liefst 60 woongelegenheden, inclusief een centrum voor kortverblijf, een centrum voor dagopvang en een lokaal dienstencentrum. Eind 2022 moet alles operationeel zijn.”

De nieuwbouw waar Raïs een nieuw onderkomen zal vinden.
De nieuwbouw waar Raïs een nieuw onderkomen zal vinden.© gf

“Op zondag 17 november opent het centrum van 10 tot 16 uur de deuren voor het grote publiek” vertelt Kurt Le Comte, departementshoofd administratie en communicatie. Om de grote massa op te vangen voorzien we parkeermogelijkheden met shuttledienst in de Kalkoevestraat. Onze vernieuwde site moet ook een ontmoetingsplaats worden voor de buurt en de lokale verenigingen. Het stadsbos en het park met kunstwerken en vijver zullen toegankelijk zijn voor iedereen. Wandelaars kunnen altijd in ons cafetaria terecht.”

Raïs Deleersnijder (91) werd geboren in een gezin met maar liefst twaalf kinderen. Ze verblijft sinds maart vorig jaar in het woonzorgcentrum Ter Bilkhage op de derde verdieping van het ziekenhuis. Ze heeft het er erg naar haar zin. “De dagen vliegen voorbij”, vertelt ze. “Moeilijk te geloven dat het na de verhuizing nog beter kan zijn. Ik ben een echte levensgenieter en ik heb het in het woonzorgcentrum best naar mijn zin. Ik kijk uit naar dinsdag. Dan ga ik naar een gloednieuwe kamer in De Karmel.” (PPW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier