Rainbow Charlotte Gyselbos vanaf dit najaar aangeplant in Oostende

Op de foto Yves Miroir, Andy Vermaut, Johan Gysel, Griet Depreitere en Guido Vandenbroucke bij de overhandiging van een cheque van 4.500 euro. © ACK
Redactie KW

Woensdag overhandigde Andy Vermaut van PostVersa vzw, in Diksmuide, een cheque van 4.500 euro voor een eerste Rainbow Charlotte Gysel te realiseren. Charlotte Gysel was 18 toen ze om het leven kwam in een zwaar verkeersongeval.

“Een brave familie verloor haar lieve dochter door een dronken bestuurder. Hopelijk zal haar vreselijke dood mensen overtuigen om niet te rijden als ze alcohol drinken. Dat is het opzet van het Rainbow Charlotte Gyselbos”, zegt Andy.

Andy lanceerde het idee om een Rainbow Charlotte Gyselbos te realiseren op 11 november 2020, hij kon een team vrijwilligers om zich verzamelen en samen haalde ze 4.500 euro op. “Dat is goed voor de aanplant van 1 hectare, die volgend voorjaar op de planning van de vereniging Buitengoed staat. Het is het eerste bos dat alle onschuldige slachtoffers van alcohol en drugs in het verkeer wil herdenken. In totaal willen we 100 hectare extra bos aanplanten onder de naam Rainbow Charlotte Gyselbos“, aldus Andy.

Het bos komt aan de Karperstraat in Oostende. “Met het bos zijn we heel tevreden, Charlotte hield ervan om te genieten van bos en natuur en ik weet wel zeker dat ze trots zou zijn op deze realisatie”, getuigt Charlottes mama.

Het aan te planten bos wordt een loofbos en de aanplant start dit najaar. “Er zullen inheemse bomen worden aangeplant zoals de zomereik, zwarte els, wilde peer en nog een paar vergeten soorten die hier opnieuw een plekje zullen krijgen. Er komt verder nog een struikgordel”, geeft Guido Vandenbroucke, verantwoordelijke van Buitengoed CVBA mee.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier