Raetshuijs schenkt 100 maaltijden aan de zorg

David Teuyttens, Joke Langeraet en Noori Said maakten 100 maaltijd klaar voor de zorg.© GST
David Teuyttens, Joke Langeraet en Noori Said maakten 100 maaltijd klaar voor de zorg.© GST
Redactie KW

Het idee om tijdens de eerste coronagolf de zorg te steunen, was David Tuyttens, kok van restaurant Het Raetshuijs in Oostkamp, zeer genegen. Jammer genoeg kon hij toen niks doen omdat de keuken van Het Raethuijs niet beschikbaar was door de opstart van de afhaaldienst. Maar uitgesteld is niet verloren en nu heeft hij samen met Joke Langeraet en Noori Said 100 maaltijden bereid voor de thuiszorg.

“In de eerste golf is de thuisverpleging een beetje uit de boot gevallen. Met het team van Het Raetshuijs willen we hen nu bedanken met een gratis maaltijd. We hebben er 100 klaargemaakt waarvan er 50 gaan naar Familiehulp Oostkamp, 25 naar het Wit-Gele Kruis Brugge en 25 naar Zorgconnect Brugge”, vertelt David Tuyttens.

“Toen we ons idee aan deze organisaties voorlegden, reageerden ze zeer enthousiast. Ze zijn dankbaar voor deze vorm van waardering. Het is onze manier om deze mensen, die momenteel nog altijd onder zeer zware druk moeten werken, te bedanken met iets waar we goed in zijn en dat is lekker eten klaarmaken.”

‘Goed gevoel’

Dit initiatief was enkel mogelijk met de medewerking van de leveranciers van Het Raetshuijs, die voor de nodige ingrediënten zorgden. Verder droegen ook enkele Oostkampse handelaars hun steentje bij onder wie Carrefour Oostkamp, Geyssen printing en het groentekraam dat wekelijks op de markt staat.

“Dit verwezenlijken in de eerste lockdown was niet mogelijk maar we hebben een jaar kunnen nadenken over wat we wilden en konden doen. En het geeft een goed gevoel”, weet Joke Langeraet, eigenaar van Het Raetshuijs.

“Toen David met zijn idee afkwam, heb ik geen moment geaarzeld om de keuken ter beschikking te stellen en mee te helpen. Tot nu toe stond ik alleen in de keuken voor de takeaway. Opnieuw eens met ons volledig kookteam twee dagen aan de slag kunnen gaan, deed ook deugd. Het gaf ons alle drie de moed om er na de gedwongen sluiting weer helemaal in te vliegen”, aldus Joke Langeraet. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.