Radiozender Joe FM wordt omgedoopt tot Brugse Karel

Karel Delheye, coördinator van De Boomhut, is door Joe FM uitgeropeen tot ambassadeur. (Foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Op donderdag 7 mei verandert radiozender Joe FM van naam en wordt herdoopt in Karel. Want Karel Delheye, coördinator van de Freinetschool De Boomhut in Sint-Andries Brugge, is die dag de ambassadeur van de scholen en de kinderopvang.

De coronacrisis heeft heel het land door elkaar geschud. Joe wil dan ook een welgemeende ‘merci’ zeggen aan iedereen die zijn steentje bijdraagt. Om de helden te eren die het land draaiende houden, verandert de radiozender deze week elke dag van naam. Zeg niet langer ‘Joe’ op donderdag 7 mei, maar wel ‘Karel’. Joe-dj’s Sven Ornelis en Anke Buckinx zullen Joe donderdagochtend om 8 uur ‘omdopen’.

Ambassadeur

Karel Delheye (39) weet niet waarom precies hij tot ambassadeur benoemd is. En hij weet ook niet wie hem dat gelapt heeft: “Ik vermoed dat een voormalig studiegenoot mij bij Joe FM aangeprezen heeft, want vorige week kreeg ik plots een telefoontje van die radiozender.”

In een persbericht laat Joe FM weten dat Karel Delheye de leerlingen warm wil onthalen, als de school heropstart. Hij wil een 1 september-gevoel creëren. Voorts wil de radiozender Karel en zijn team met die ambassadeursrol bedanken. Want het is naar verluidt een heus karwei geweest om alle 240 leerlingen in deze tijden toch zo goed mogelijk te begeleiden. De school heeft ook aan opvang gedaan.

Gefaseerd

Karel Delheye reageert enigszins verbaasd: “Verwacht van mij geen grote show, dat is ook niet mogelijk, want de heropening van de school loopt gefaseerd. Op 15 mei verwachten we slechts 24 leerlingen van het zesde leerjaar. We zullen hen warm onthalen aan de schoolpoort. Op 18 mei volgt het eerste leerjaar, de daarop volgende dag het tweede leerjaar.”

“Deze Joe FM happening met diverse radio-interviews, zelfs mijn vrouw Eveline Demey zal opgebeld worden (!), is leuk meegenomen. want onze school viert dit jaar zijn twintigjarig bestaan. Enigszins in mineur, want door de coronacrisis is het schoolfeest geschrapt. Wees er maar zeker van : in 2021 vieren we ons jubileum!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.