Radiogestuurd plezier bij Torhoutse club ORRT

Geoefende rijders halen met hun auto's snelheden tot 60 kilometer per uur en jumpen tot tien meter ver. © foto JS
Johan Sabbe

Off-road RC Racing Torhout of kortweg ORRT, de club voor liefhebbers van radiogestuurde schaalmodelwagentjes met een elektrische motor, organiseert op zaterdag 31 augustus van 10 tot 21 uur op het afgebakende parcours achter het tuincentrum Aveve in de Bruggestraat een ‘eventday’. De toegang is gratis.

Voorzitter Tom Vercarre en zijn bestuursleden heten iedereen welkom, ook mensen die alleen maar een kijkje komen nemen. Voor de kinderen wordt er tijdelijk een tweede piste aangelegd, waarop ze met de genoemde wagentjes kunnen racen. De elektrische miniatuurvoertuigen met tweewielsaandrijving zijn tot schaal 1/10 toegelaten en met vierwielsaandrijving tot 1/8. ORRT is in Torhout aan zijn vierde seizoen bezig. Voorheen waren Tom en zijn metgezellen ook al drie jaar in Eernegem actief.

“We beschikken nabij de rotonde met de smeedijzeren paarden over een circuit van liefst 260 meter lang en minstens drie meter breed, dat volledig bedekt is met Astro-kunstgras”, zegt hij. “De bochten, de jumps en de hoogteverschillen volgen elkaar snel op, waardoor het niet altijd even simpel is om met de miniatuurwagens tussen de lijnen te blijven. Geoefende rijders halen met hun auto’s snelheden tot 60 kilometer per uur en jumpen tot tien meter ver. Het verhoogde podium met plaats voor een tiental piloten zorgt ervoor dat je een quasi perfect zicht op het parcours hebt.”

Met demowedstrijden

ORRT organiseert clubwedstrijden en een manche van het Belgisch kampioenschap. Uiteraard kan er ook vrij gereden worden. Tijdens de eventday is dat met een eigen wagentje mogelijk of onder begeleiding met een auto die door de club ter beschikking wordt gesteld. Er zijn tweedehandsvoertuigen te koop. Van 15 tot 21 uur kunnen de aanwezigen van diverse demowedstrijden genieten onder de noemer ORRT-battle. Ook dat is gratis. Enkel voor de barbecue tussen 12 en 15 uur moet er betaald worden.

Dankzij het Astro-kunstgras worden de auto’s niet vuil. Het circuit werd zo aangelegd dat er geen plassen op het rijdbare gedeelte blijven staan, zelfs niet na zware en langdurige regen. “We hopen op een grote publieke opkomst”, zegt Tom. “We maken er een gezellige dag van.”

Voor alle info: www.orrt.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier