Radiofrequenties, livestreams en fietskoeriers brengen Brugs festival SIGNAAL tot in uw kot

foto SVV
Redactie KW

Een tweede reguliere editie van dit radiofestival in de Botanieken Hof in Brugge zit er door de coronacrisis niet in, maar onder leiding van de 23-jarige nieuwe coördinator Neil Haesebrouck hebben zo’n 20 tot 30 vrijwilligers van (jongeren)radiozender Villa Bota een programma in elkaar gebokst dat heel wat jeugdige lui in Die Scone en erbuiten op zaterdag 4 en zondag 5 juli van 10 uur tot 22 uur zou moeten kunnen behagen.

Geen fysiek festival in het Koningin Astridpark in Brugge bij het begin van de zomer, maar via de livestream van het organiserende (jongeren)radiostation Villa Bota en… die goede oude FM-frequenties. “Dankzij een samenwerking met Elisa FM kunnen we aan onze eigen frequentie 105.3 FM twee golflengtes toevoegen“, zegt Wannes Fremaut, directeur van Het Entrepot, de Brugse creatieve vrijhaven die Villa Bota patroneert.

Eet- en drankpakketten

Drie frequenties betekent evenveel podia, waartussen je als luisteraar zal kunnen zappen: 106.4 FM (MainStream, zal zich op de site van Villa Bota bevinden), 105.3 FM (TruckStream, van onder de bomen op de Burg) en 105.7 FM (FriendsStream, op zaterdag met medewerking van de hippe horecazaak Paula Mostaert (Geldmuntstraat 9) en op zondag met hulp van de onafhankelijke platenwinkel Cherry Picker Record Store (Langestraat 74)).

SIGNAAL 2.0 biedt liveconcerten, interviews, talks en wedstrijden. “We gaan bands in niet-alledaagse settings laten spelen zoals het dak van onze studio”, geeft Neil Haesebrouck, de jeugdige coördinator van Villa Bota, mee. Speciaal voor dit radiofestival hebben drie artiesten annex duo’s een live-set in hun homestudio studio opgenomen én gefilmd”, geeft Pieter-Jan Cools, coördinator van de opnamestudio in Het Lab van Het Entrepot, mee. “Vanuit een radiotruck op de Burg zal ik hun set bespreken.”

Geen radio(streaming) zonder inbreng van de luisteraar. Bijzonder origineel in Uber Eats-tijden is dat fietskoeriers, al dan niet vergezeld van een reporter, eet- en drankpakketten, die je via de festivalwebsite kan bestellen, gedurende het eerste weekend van juli aan huis komen bestellen.

Een bijzonder nachtje

De Brugse schepen van Jeugd en voorzitter van de Raad van Bestuur van Het Entrepot Mathijs Godderis (Sp.a) is bijzonder opgetogen dat voornamelijk “jeugdige radiomakers SIGNAAL dragen. Zij nemen de lead, als we nu spreken over het redactiewerk, het opnemen van jingles, het afnemen van interviews, het geven van dj-sets of het in elkaar puzzelen van de podcast rond tien jaar Villa Bota. Hopelijk kan dit new kids on the block inspireren om ook in het Villa Bota-verhaal te stappen“, besluit Godderis.

Voor de apotheose van deze tweedaagse tekenen de heren van het Brugse dj-collectiefje TEAM DAMP dat vanuit de rode container aan Het Entrepot een zogenaamde Social Stream zal uitzenden. Bij die gelegenheid kunnen 12 personen ter plekke in een hangmat de nacht doorbrengen.

Voor een blik op het volledige programma van SIGNAAL verwijzen we naar de website www.signaalfestival.be en de Facebookpagina van dit evenement die een tijdschema oplijst. (SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier