Radio voor én door bewoners van Huize Proventier in Poperinge

Radio Gaga, maar dan voor Huize Proventier. © MICHAEL DEPESTELE
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Nu de kwakkelzomer roet in het wandel- en uitstapprogramma gooit, pakt het ergo- en animatieteam van Huize Proventier in Poperinge uit met een lokaal zendstation: ‘Radio Proventier’: radio voor en door bewoners.

Vanuit een caravan uit de jaren stillekes die aan de rand van de belevenistuin geparkeerd staat, verzorgen ‘De Madammen’ deze week leuke programma’s voor en met de bewoners. Dankzij de technische ondersteuning van de stad Poperinge wordt het hele gebouw via de intercom ondergedompeld in de warm-menselijke sfeer die we kennen van Radio Gaga.

Ook verzoeknummers

Alle Proventierenaren kunnen komen aankloppen voor een warme babbel, een vrolijke noot of een ontroerend verhaal. Natuurlijk mogen de geïnterviewden een favoriet nummer aanvragen en voor wie het liever vanuit de leefruimtes bekijkt, kan je natuurlijk via het personeel verzoeknummertjes aan de presentatoren doorspelen.

Gezellige drukte

Een aantal plaatselijke muzikale grootheden, zoals DJ Gregory White en Rudi Leniere met zijn onafscheidelijke accordeon, zijn alvast van de partij om de ambiance een extra duwtje te geven. Tussendoor zijn er leuke verrassingen, knotsgekke toestanden en uitdagende spelletjes die de ether onveilig maken.

Schepen voor Woonzorgbeleid Bryan Vanderhaeghe (Samen): “De sfeer is heel apart en uitnodigend, zorgt voor een gezellige drukte en straalt soms een vleugje nostalgie uit. Het maakt dat iedereen om en rond Proventier deze week met een stralende glimlach op de site flaneert.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier