Radio Quindo wordt even BOSCO FM voor Warmste Week

Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Zondag 27 december wordt radio Quindo even omgetoverd naar BOSCO FM. Studenten en leerkrachten verzorgen er dan De Warmste Schoolradio tussen 10 en 22 uur. “Radio gemaakt voor en door leerlingen en leerkrachten met zalige muziek, beklijvende gesprekken, rake columns, veel stemmen en stemmetjes, pittige live-optredens, een pak prijzen en verrassingen” verduidelijkt presentator Alexander Ballekens van Quindo en tevens student bij Don Boscocollege Kortrijk.

Heel wat iconen uit het Don Bosco-verleden zullen aantreden onder wie Renaat Dedeyghere, Greet Bekaert, Bernard Verstraete, Remi Clarysse en Bea Maenhout. Daarnaast schreven diverse leerkrachten ook columns, spraken ze jingles in en stonden ze in voor de muziekkeuze van aanstaande zondag. “Vijf enthousiaste leerkrachten en vier leerlingen bundelden de krachten om te werken aan een eenmalig concept waarbij een boodschap van hoop centraal stond”, aldus Alexander Ballekens.

Alternatieve ontspanning

Omdat de ontspanningsmogelijkheden deze winter beperkt zijn voor ouders en kinderen hopen de initiatiefnemers tegemoet te komen met dit initiatief “Door het livegebeuren en de klemtoon te leggen op interactie met gasten in de studio (covid-proof!) en aan de telefoon willen we een warme community creëren die de rug wil rechten na een moeilijk jaar voor bijna iedereen.”

Live muziek

Doorheen het evenement mogen de luisteraars ook live optredens verwachten. Zo zal een student uit het eerste middelbaar gitaar spelen, twee zussen zingen de sterren van de hemel met harmonieuze akoestische pop en de heren van Alive spelen het dak eraf met wat stevige rock. “Met het evenement willen we mensen terug dichter bij elkaar brengen. Nu iedereen onderwijs krijgt op een heel bijzondere manier zitten we verder dan ooit van elkaar verwijderd. Daarnaast zien we elkanders grimassen ook niet meer door de mondmaskers. Hopelijk wordt het tij rap gekeerd”, besluit Alexander Ballekens nog.

Wie wil luisteren kan zondag terecht op https://www.quindo.be/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.