Radio Omroep Sijsele neemt tijdens kermis intrek in Cultuurfabriek

Sijsele kermis moet het dit jaar doen zonder wielerkoers én zonder handelsbeurs. Maar niet helemaal getreurd: er komt wel degelijk kermisradio. Radio Omroep Sijsele zal 10 dagen lang uitzenden vanuit de foyer van de Cultuurfabriek.

Radio Omroep Sijsele maakt dit jaar kermisradio vanuit de Cultuurfabriek. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe

Van 18 tot en met 27 september valt in Sijsele en wijde omstreken opnieuw Radio Omroep Sijsele (ROS) te beluisteren. ROS komt voort uit de werking van Volley Team Damme, de vereniging die al sinds jaar en dag ook de handelsbeurs en wielerkoersen organiseert tijdens Sijsele kermis. Door de coronamaatregelen achtte Volley Team Damme het dit jaar echter niet mogelijk om de handelsbeurs en de wielerkoersen te laten plaatsvinden.

ROS kiest opnieuw de tien meest populaire nummers van de luisteraars

De kermisradio komt dus wél terug, maar vanop een andere locatie. “Om de nodige veilige afstand in ons team en met onze studiogasten te kunnen garanderen, waren we op zoek naar een ruimere locatie dan de radiostudio in de gemeentelijke turnzaal in Sijsele”, zegt Tom Vandepitte, PR-verantwoordelijke van ROS. “En we hebben die gevonden! In samenwerking met het stadsbestuur van Damme gaan we dit jaar uitzenden vanuit de Cultuurfabriek. De naam Cultuurfabriek wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot Radiofabriek.”

Optredens

De Cultuurfabriek is volgens de organisatoren de ideale locatie. Het pand werd vroeger gebruikt als papierfabriek van de familie Vandenbon, maar stond al jarenlang te verkommeren vóór die in 2005 na grondige en langdurige verbouwingen de huidige culturele functie kreeg. De radiostudio zal ingericht worden in de foyer met de bar. In deze ruime locatie zullen de radiomakers op geregelde tijdstippen beperkt publiek kunnen toelaten. “De locatie biedt ook de gelegenheid om artiesten en bands eens uit te nodigen voor een live-optreden”, gaat Tom Vandepitte verder. “Bovendien ligt het gebouw in het hartje van Sijsele, op een goed bereikbare plaats.”

Naast veel muziek, verzoeknummers, nostalgie, informatie en leuke interviews hebben de radiomakers nog heel wat anders in petto. Zo verzorgen ze op zondagochtend 20 september een ontbijtshow. Luisteraars kunnen gaan ontbijten tijdens de uitzending. Hiervoor dient wel vooraf ingeschreven te worden.

Vaste rubrieken

Van maandag 21 tot en met donderdag 24 september opent ROS telkens vanaf 20 uur het radiocafé in de foyer van de Cultuurfabriek. Bij een drankje kunnen de bezoekers de radiomakers aan het werk zien tijdens interviews met studiogasten.

Elke avond keren vaste rubrieken terug die als een rode draad doorheen de week zullen lopen. Zo zal de Damse stadsfilosoof Roel Jacobus elke avond een filosofische rubriek verzorgen. Er wordt ook aan de jeugd gedacht, want op zaterdagnamiddag 26 september wordt de radio in handen gegeven van leden van diverse jeugdverenigingen. Op kermiszondag is het vanaf 11 uur tot 13 uur tijd voor de intussen bekende aperoshow met dj’s Harm en Dieter. Aansluitend volgt een liveconcert van de coverband Mr. O & The Havanas. Voor het vierde jaar op rij gaat ROS ook op zoek naar de tien meest populaire nummers van de luisteraars. Een hele week lang kan er hiervoor gestemd worden. (Piet De Ville)

Je kan ROS beluisteren via FM 92.1 of online via www.radiosijsele.be. Ook de Facebookpagina van Radio Omroep Sijsele bevat heel wat nuttige informatie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.