Radio IRO en Unizo steken zondag Izegemse handelaars hart onder de riem met Radio Corona

Maarten Veys, voorzitter van Radio IRO, zal zondagmorgen het programma presenteren.
Wouter Vander Stricht

Radio IRO en Unizo Izegem slaan de handen in elkaar en dat mondt zondagmorgen tussen 10 en 13 uur in een radioprogramma dat louter aan de Izegemse handelaars en ondernemers is besteed. “We draaien de plaatjes van de handelaars en we laten hen ook aan het woord”, zegt Maarten Veys, voorzitter van Radio IRO. “Zoals Unizo-voorzitter Jef Maeseele het treffend beschreef: ‘koop lokaal en luister ook lokaal’.”

Radio IRO is jaarlijks present op de Batjes en onderhoudt op die manier ook goede contacten met Unizo. Maar dit jaar geen Batjes in Izegem en geen openingsfeestje met Buenas Batjes. Ook voor Radio IRO zijn het niet de makkelijkste tijden. “We zien onze publiciteitsinkomsten fel achteruitgaan en we leven ook van de talrijke evenementen in de zomer die nu ook afgelast zijn.”

Maar Unizo en Radio IRO vatten samen het plan op om de vele getroffen Izegemse handelaars ook een hart onder de riem te steken. “Via Unizo is er een mailing vertrokken. Daarbij wordt bij de handelaars gepolst naar hoe zij de coronaperiode tot nu al hebben doorgemaakt en wat hun plannen zijn. We brengen het programma niet toevallig zondag, dat is de dag voor de meeste winkels maandag weer open mogen gaan. Bedoeling is dat we met enkele winkeliers ook interviews gaan doen.”

Maar uiteraard zit er ook muziek in het programma. “En die muziek is gekozen door de Izegemse ondernemers. Ze mochten elk hun top drie insturen. En dat varieert nogal qua keuze: van een Vlaamse zanger tot heavy metal. Het programma zal een breed publiek aanspreken en de handelaars zullen ook eens kunnen vertellen hoe ze hun klanten maandag willen ontvangen.”

Dit zijn de frequenties waarop je Radio IRO kan ontvangen 107.6 FM voor Izegem / 107.2 FM voor Roeselare / Sint-Eloois-Winkel / Westhoek / 107.5 FM voor Torhout / Houtland / 105.7 FM voor Brugge / Oostkamp / 105.3 FM voor Kortrijk / 107.1 FM voor Menen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier