Radio BROZ kent met zo’n 600 luisteraars een goede start

Enkele medewerkers met Noor Vanhessche, Jolyne Demets, Martijn Vanden Heede en Wannes Bouckenooghe.©Geert Vanhessche GJZ
Enkele medewerkers met Noor Vanhessche, Jolyne Demets, Martijn Vanden Heede en Wannes Bouckenooghe.©Geert Vanhessche GJZ
Redactie KW

Vrijdag startte de jeugddienst met een heuse studentenradio. Nog tot eind januari wil men de studerende jeugd op die manier enige ontspanning bieden. Daarnaast is men op Facebook actief om de studenten te ondersteunen.

Vrijdagavond heeft Radio BROZ, wat staat voor Blok Radio Omgeving Zwevegem, zijn start zeker niet gemist. Zo’n 600 luisteraars volgden de uitzending en heel wat van hen reageerden positief.

De radio kadert in een tweeledig initiatief om de studenten in deze examenperiode bij te staan, nu het studeren in groep door de coronamaatregelen nagenoeg niet haalbaar is. “We merken dat de weerbaarheid van jongeren momenteel heel laag is. Er heerst een gevoel van eenzaamheid en er zijn weinig leuke vooruitzichten. Dit in een periode waarin vele jongeren examens hebben of gestart zijn met hun blokperiode”, vertelt Wannes Bouckenooghe van de jeugddienst.

Schepen van Jeugd Isabelle Degezelle hoopt met Radio Broz en de Facebookpagina enige steun aan de jongeren te bieden. “We zijn er ons van bewust dat de coronamaatregelen zwaar op jongeren wegen en dat de motivatie om te blijven doorgaan soms moeilijk te vinden is. Daarom zochten we naar mogelijke alternatieven om de jongeren te ondersteunen door middel van BROZ-radio en ons BROZ online platform via Facebook. We weten dat dit geen vervanging is voor het menselijke contact, maar hopen op deze manier hen toch een hart onder de riem te kunnen steken.”

Facebook

Iedere vrijdag tot eind januari streamt men tussen 20 en 22u. een live radioshow vanuit het jeugdcentrum en jeugdhuis De Harp. Tijdens de radioshow is er ook een optreden van een lokale artiest of dj-set gepland. Een oud bureau van de jeugddienst werd ingericht als radiostudio waar twee presentatoren de uitzending aan elkaar praten. “Tijdens de radioshow gaan we ook in interactie met onze luisteraars via interviews, verzoekjes, bloktips, mensen laten inbellen, … We willen het project voor en door jongeren vorm geven en gaan dan ook lokaal op zoek naar jongeren die willen presenteren of optreden”, aldus Wannes Bouckenooghe.

De Facebookpagina BROZ.Zwevegem gaat verder waar de radioshow stopt. “Deze pagina moet een platform worden waar alle jongeren elkaar kunnen ontmoeten, waar we verbondenheid kunnen creëren door het posten van bloktips, quotes, polls, ontspanningstips, leuke beelden, noem maar op.”

Via dit kanaal organiseert men ook online studiezalen waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, gezelschap hebben tijdens het studeren, vragen kunnen stellen of in gesprek gaan. “Het concept van ons project blijft ook hier hetzelfde, voor en door jongeren. Die pagina zal door een groep vrijwillige studenten onderhouden worden. Studenten en medewerkers van het team jeugd en kinderopvang zijn ook regelmatig online aanwezig”, besluit Wannes. (GJZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.