RADIO 8000 (14): Steven H uit Kaster pakt uit met bekend volk in nieuwe videoclip

Redactie KW

In Radio 8000 heeft KW.be elke woensdag een babbel met een West-Vlaamse muzikant, deejay, programmator, producer of groep. Deze week is dat met Steven H(eyse), niet-alledaagse rapper uit Kaster.

WIE?

Steven H, in het dagelijks leven voluit Steven Heyse, houdt er intussen al enkele jaren een passie als rapper op na. In het West-Vlaams, zoals provinciegenoten als ‘t Hof en recent ook Brihang. Hij schopte het in het verleden al tot de finale van Westtalent en maakte ook furore in Belgium’s Got Talent. Hij is afkomstig uit het kleine, edoch pittoreske Kaster.

WAAROM?

Omdat Steven H een nieuwe videoclip klaar heeft, meer bepaald bij ‘Heel den tijd mijzelven’, de tweede single uit zijn album ‘Pijn en lijden’. Daarin zien we hem als vanouds met zijn hele hebben en houden performen voor een – zoals ook wel vaker – behoorlijk verbijsterd publiek. Er zit een stevige beat onder het hiphopnummer, maar tegelijk laat hij zich in de clip omringen door een stel langharige metalheads. Behoorlijk bizar, kortom, maar dat is dan ook een beetje het handelsmerk van Steven H.

1. Waar en wanneer is de clip opgenomen?

Steven H: “De opnames dateren pas van eind maart en gebeurden in Club De Loge, een vrij nieuwe muziekclub in Gent.”

2. Gaat het om een bestaande metalband die je daar hebt opgevorderd, of gewoon om ‘gasten met lang haar die je kent’?

Steven H: “De band is speciaal voor de gelegenheid samengesteld. De belangrijkste voorwaarde was dat de muzikanten lang haar hebben. Je herkent misschien Erik Van Biesen (Gorki) op bas, Peter De Bosschere (An Pierlé & White Velvet, Shapeshifted, …) op drums, Steven Sarazyn (Jack in the box, Fernant Zeste … ) op keyboards en Wouter Duprez (Despoilah) op gitaar. Misschien nog leuk om te vermelden is dat Wouter kort na de opnames zijn haar laten knippen heeft en voor een korte coupe gekozen heeft…”

3. Wie vormt het publiek? Is dat een creaclubje of iets dergelijks? Of tantes en nonkels?

Steven H: “Voor het publiek hebben we een oproep gelanceerd. De regel daarbij was: hoe ouder je bent, hoe beter. Iemand heeft zelfs zijn 70-jarige vroegere onthaalmoeder Mariette uit Ingelmunster meegenomen. Ook is er een groepje single vrouwen van in de vijftig speciaal afgekomen uit Oostende. Verder herken je in het publiek nog performancekunstenaar Ignace Van Ingelgom (winnaar van de Canvascollectie) en de Oostends-Britse singer-songwriter Bruce Bherman.”

4. Kijken die oprecht verbijsterd of is het toch allemaal een beetje gespeeld?

Steven H: “Bij een clip komt er altijd wel wat acteerwerk kijken. Voor Ruben, de figurant die het meest verbaasd kijkt, was dat geen probleem. Hij had al wat acteerervaring opgedaan in de reeks ‘Quiz me Quick’ van Bart De Pauw.”

5. Zitten er de komende weken/maanden nog leuke optredens/festivals voor Steven H aan te komen?

Steven H: “Volgende week treed ik op in Marke, en deze zomer ook tijdens Feest op ‘t Plein in Wielsbeke. Een overzicht van alle data vind je via http://www.stevenh.be/optredens, ga het dus zeker even checken!”

Meer info over Steven H op zijn site ofzijn Facebookpagina.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier