Rachel Slabbinck viert honderdste verjaardag

© (Foto GST)
© (Foto GST)
Redactie KW

Vandaag donderdag 8 april viert Rachel Slabbinck haar honderdste verjaardag in haar eigen woning in de Sijslostraat in Waardamme.

Ze werd geboren op 8 april 1921 in Waardamme en groeide op als oudste van drie kinderen. Haar broer Maurice is reeds gestorven maar haar jongere zus Godelieve (93) woont eveneens in Waardamme. Rachel ging na haar schooltijd aan de slag bij een eierboer in Zedelgem waar ze ook haar echtgenoot André Meeuws, die toen als bakker aan de slag was leerde kennen. Ze huwden op 15 augustus 1946. Samen huurden ze eerst het huisje in de Sijslostraat en later konden ze het eigendom verwerven waarna ze de woning eigenhandig opknapten. Rachel weet wel te vertellen dat haar man André, ondanks dat hij van Zedelgem afkomstig was liever hier in Waardamme woonde. Op 2 juni 1947 werd hun gezinsgeluk uitgebreid met de geboorte van hun enige zoon Noël, gehuwd met Linda Verstraete. Rachel heeft één kleindochter Heidi, gehuwd met Johan Houttekier. Sharon en Aython zijn haar achterkleinkinderen. Na haar huwelijk bleef Rachel thuis om de zorg voor haar gezin op zich te nemen. Haar hobby’s bestond uit aller soorten naaiwerk en het maken van kledij. Ook het onderhoud van hun woning en hun tuin stond hoog op hun prioriteiten lijstje.

In 1989 zag het er niet zo best uit voor de 100 jarige, een zware hersenoperatie ten gevolge van een hersentumor kluisterde haar maanden aan haar ziekbed maar ze herstelde na een lange revalidatie. Daarna kwam alle zorg voor haar echtgenoot André op haar schouders terecht . Haar echtgenoot overleed 20 maart 2015 op 95 jarige leeftijd, enkele maanden voor hun 69ste huwelijksverjaardag.

Rachel en André waren ook fervente vinkeniers bij de Rooiveldvink van Waardamme en tot voor het corona tijdperk stond een wekelijke koffieklets op Rachels haar programma met haar zus Godelieve die wat verder richting Waardamme dorp woont. Rachel woont nog altijd thuis en krijgt minimaal drie keer per week bezoek van haar zoon. Ze is dankbaar voor de huishoudhulp van het thuiszorgteam van I-Mens en voor de dagelijkse verzorging werd Nico Vandaele van het thuisverplegingsteam ingeschakeld.

Rachel en haar zoon zijn deze mensen ook zeer dankbaar voor de goede zorgen waardoor ze nog altijd in haar eigen gezellig kleine huisje kan blijven wonen. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.