Racewagens op begrafenis als laatste eerbetoon aan rallyfan Pierre (86)

Aan de kerk van Lichtervelde stonden twee rallywagens als eerbetoon aan Pierre Vanderper. © Joke Couvreur
Laurens Kindt

Opmerkelijk zicht aan de Sint-Jacob de Meerderekerk in Lichtervelde. Voor de kerk stond dinsdagmorgen twee rallywagens geparkeerd, een eerbetoon aan de overleden rallyfanaat Pierre Vanderper (86).

Het was kleinzoon Jeroen De Blauwe die het initiatief nam voor de opmerkelijke actie tijdens de begrafenis van zijn grootvader Pierre. “Mijn opa was gek van de rallysport en ik wist dat het zijn laatste wens was om rallywagens aan de kerk te hebben bij zijn begrafenis”, vertelt hij.

“Al van toen ik acht jaar was, ging ik met opa mee naar de rally. We gingen altijd samen naar de 24 uren van Ieper. Soms kwamen we alleen thuis om verse kleren aan te doen en waren we direct weer weg. Toen zijn gezondheid het niet meer toeliet, hebben we dan samen besloten om ons te engageren in het veiligheidsteam van de rally. Dat heeft mijn opa volgehouden tot in 2017, tot het helemaal niet meer ging”, zegt Jeroen.

Pierre Vanderper overleed op de laatste dag van 2019. De man, die in 2018 weduwnaar werd, laat twee dochters en vier kleinkinderen achter.

Jeroen De Blauwe, tweede van rechts, verwezenlijkte de laatste wens van zijn grootvader.
Jeroen De Blauwe, tweede van rechts, verwezenlijkte de laatste wens van zijn grootvader.© Joke Couvreur

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.