Raamgedichten kleuren Hooglede tijdens corona

Schrijfster Astrid Sercu poseert bij haar gedicht dat op de bibliotheek werd aangebracht. © (foto JT)
Redactie KW

Onder de noemer ‘Hart voor Hooglede’ lanceert de gemeente een aantal hartverwarmende acties om de burgers een beetje moed te schenken tijdens deze coronaperiode. Een van die in het oog springende acties zijn de vele bemoedigende raamgedichten die de gemeente kleuren. Hiervoor deed Hooglede een beroep op de schrijvers uit de eigen gemeente.

Van de plaatselijke bakker tot aan het gemeentehuis of de bibliotheek, je kunt niet naast de raamgedichten kijken. De gemeente bruist van het schrijftalent en zowel Astrid Sercu, Dimitri Carpentier, Ria Anyca als Mieke Goethals leverden hun bijdrage. Astrid Sercu (28) schreef in totaal twee gedichten. “Ik kreeg de vraag vanuit de bibliotheek zelf om mee te werken aan het project”, opent de leerkracht Woord aan de STAP-academie. “Ik ben blij dat die vraag gesteld werd en ik vond het heel leuk om een gedicht te schrijven. Het doel van de actie is om de mensen moed te geven en licht te brengen in deze moeilijke periode. Zelf ga ik zeker niet klagen, ik heb twee kindjes die veel liefde geven en een vaste job in het onderwijs. Iedereen heeft het wel moeilijk, maar er zijn zeker mensen die het veel zwaarder hebben dan ikzelf.”

Voor Astrid was het haar vuurdoop als dichteres, hoewel ze kan teren op heel wat schrijfervaring. Zo schreef ze het spannende jeugdboek ‘Je zult van me houden’ en het vervolg ‘Je kunt geen kant op’ komt binnenkort in de winkel. “Het eerste boek was een groot succes. Weldra verschijnt ook het vervolg erop. Boeken schrijven is altijd al een droom van me geweest. Ik heb dat wellicht mee van mijn papa die een aantal toneelstukken schreef. Zelf lees ik ook enorm graag en vanuit mijn job als leerkracht heb ik wel voeling met de jeugd. Het is niet altijd gemakkelijk om kinderen aan het lezen te krijgen. Kinderen zijn het gewoon om veel prikkels te krijgen en het tempo in het boek moet dus vooruitgaan. Mijn grote droom is om een volledige boekenreeks te schrijven”, besluit Astrid. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier