Raadzaal van stadhuis wordt verbouwd tot vier kantoorruimtes

Voor de uitbreiding van het stadhuis doet de stad beroep op het Oudenburgs-Gistels architectenbureau Linteau. © Architectenbureau Linteau
Redactie KW

In het stadhuis van Oudenburg is er al jaren plaatstekort. Daar wordt nu een mouw aangepast met het verbouwen van de raadzaal tot kantoorruimtes. “Zoals geweten kiezen we niet voor een duur nieuw stadhuis op de site Abdijhoeve, maar willen we in het huidige stadhuis extra ruimte creëren”, zegt burgemeester Anthony Dumarey.

“Door met de gemeenteraadszitting uit te wijken naar LDC Biezenbilk en doordat het sinds kort ook mogelijk is om op locatie te trouwen, wordt de raadzaal steeds minder gebruikt. Dit is dan ook de ideale plek om voor extra kantoorruimtes te zorgen”, meldt Anthony Dumarey.

De raadzaal wordt omgevormd tot vier ruime kantoren voor zes personeelsleden. Het achterliggende terras, waar al vele bruidsparen gefotografeerd werden, wordt opgetrokken en verbouwd tot vergaderzaal met 18 zitplaatsen.

“We kiezen er voor om de raadzaal efficiënter in te vullen. De verbouwingswerken zullen gepaard gaan met schilderwerken in het stadhuis. Er is hiervoor een investering van 200.000 euro voorzien.”

Trouwen in de abtskamer

“Eind 2021 wordt in de gerenoveerde Abdijhoeve een prachtige ceremoniezaal in gebruik genomen. Zolang zullen we de huwelijken voltrekken in de abtskamer van het RAM”, laat de burgemeester nog weten.

“De aanvraag voor de omgevingsvergunning voor de uitbreiding van het stadhuis is ingediend. We hopen begin 2021 de werken te kunnen aanvangen en dat enkele personeelsleden, van onder meer de dienst financiën, tegen half juli de nieuwe kantoren kunnen innemen”, aldus nog Anthony Dumarey.

Voor de uitbreiding van het stadhuis doet de stad beroep op het Oudenburgs-Gistels architectenbureau Linteau.

(LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.