Raadslid uit Wingene ontwaakt uit coma

Marc Vanoverschelde.© BF
Marc Vanoverschelde.© BF
Redactie KW

Marc Vanoverschelde (64), gemeenteraadslid in Wingene, is uit de coma ontwaakt. Op woensdag 17 maart werd hij in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat hij onwel werd achter het stuur. “Marc heeft nog een lange weg te gaan, maar ligt sinds maandag op een gewone kamer”, zegt zijn zus.

Op 17 maart was Marc Vanoverschelde met zijn bestelwagen onderweg toen hij in de Tieltsteenweg in Wingene onwel werd. Hij raakte met zijn wagen een tegenligger en kwam uiteindelijk naast de weg terecht. Een thuisverpleegster en twee vrachtwagenchauffeurs die op dat ogenblik passeerden dienden meteen de eerste zorgen toe tot het mugteam arriveerde.

De 64-jarige Wingenaar werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis in Tielt. Even later werd hij naar het AZ Delta in Roeselare gebracht. “Marc werd er een tiental dagen in kunstmatige coma gehouden. Aanvankelijk was het afwachten of hij het zou redden”, vertelt zijn zus Christine.

De familie bleef hopen op een goede afloop en kreeg de voorbije dagen beter nieuws. Sinds maandag ligt Marc Vanoverschelde op een gewone kamer in het Roeselaarse ziekenhuis. Hij is al jaren actief in de gemeentepolitiek, maar nu wacht hem een lange revalidatie. “Marc heeft nog een erg lange weg te gaan. Momenteel heeft hij nog moeite om te spreken en hij is nog wat in de war”, zegt zijn zus. Maar de familie vooral opgelucht en optimistisch: “Marc is buiten levensgevaar en dat is het belangrijkste.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.