Raadslid Greet Coucke vraagt opruiming van overbodige borden in Anzegem

Volgens Greet Coucke is het hoog tijd om iets aan de wildgroei van verkeersborden te doen. © XC
Redactie KW

Gemeenteraadslid Greet Coucke vestigt de aandacht op de wildgroei van allerlei borden langs de weg. Volgens haar moet daar eens goed opgeruimd worden.

“Geef toe, er staan veel borden langs de weg. En als er dan nog eens borden met daarop ‘te huur’ of ‘aardappelen te koop’ bij staan, wordt het nog verwarrender”, vertelt uittredend gemeenteraadslid Greet Coucke (56) (De Eendracht).

“Het probleem zit vooral in de vele borden ‘te huur’ of ‘te koop’ langs de weg”

Ondertussen hebben de gemeentediensten gehoor gegeven aan de opmerking want bij het maken van de foto’s zijn er al heel wat borden verwijderd.

Immobiliën

“Vaak gaat het om borden die met een eenmalige retributie geplaatst worden. Een bedrijf kan enkele wegwijzers aanvragen zodat vrachtwagenchauffeurs of klanten gemakkelijk de weg vinden.”

“En laat dat net ook het probleem zijn. Doordat bedrijven maar eenmalig moeten betalen, vergeten ze vaak het bord weg te halen als de firma stopt”, vertelt Greet Coucke.

Schepen van Mobiliteit Rik Colman erkent het probleem maar de borden van bedrijven zijn ook bezit van die bedrijven. Het bord zomaar verwijderen, kan dus niet.

“Zo’n borden zijn nog het minste kwaad”, geeft Greet Coucke mee. “Maar er zijn ook tal van borden van immobiliënkantoren langs de weg. Borden die ook nog een tijd na de verkoop van het pand blijven staan. De immobiliënsector wil zo nog even reclame maken met hun succesvolle verkoop.”

“In Anzegem staat hierover ook niks in het gemeentereglement dat dergelijke praktijken verbiedt. Het gaat vaak ook om borden op privégrond”, vertelt schepen Rik Colman die ook nog meegaf dat het opruimen nog helemaal niet begonnen is.

Affiches

Voor fuiven en festiviteiten bestaat een reglement waarbij de aanvragers een tijdelijke uitzondering kunnen krijgen voor een bepaalde tijd om hun affiches op te hangen. Na die periode moeten de affiches ook weg of ze worden weggehaald door de gemeentediensten.

“Dat zit prima, we hebben helemaal geen last van jongeren die een fuif willen organiseren en een affiche plaatsen.”

“Het probleem zit vooral in de ‘te huur’ of ‘te koop’ borden langs de weg. Vaak staan ze ook scheef of zijn ze helemaal omgevallen. Dat staat bijzonder slordig.”

“Ik ben helemaal niet tegen handel maar het moet correct gebeuren.”

“Al of niet begonnen met opruimen, er zijn toch al borden weg en dat is prima”, besluit Greet. (XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier