Raad het gewicht van de reuzenpompoenen in Wenduine

Redactie KW

Wie er het dichtste bij het gewicht van de pompoenen zit, wint een bolderkar vol speelgoed en lekkers.

De fakkelzoektocht en de halloweenkermis werden noodgedwongen afgeblazen, maar Actief Wenduine bedacht wel een leuke wedstrijd om tijdens de herfstvakantie toch een beetje van Halloween te kunnen genieten.

Kampioenschap pompoenwegen

Op de Markt en op het Heldenplein staan twee grote reuzenpompoenen te pronken waarvan jij het gewicht mag proberen te raden. Wie er het dichtste bij zit, wint een bolderkar vol speelgoed en lekkers. Leuk detail: de leveranciers van de reuzenpompoenen behaalden onlangs op het Belgisch kampioenschap pompoenwegen in Kasterlee de tweede plaats in de ‘squashcompetitie’.

“Onze squashpompoen woog 625,5 kg en had een omtrek van vijf meter”, vertellen Bart en Jens Segaert uit Sint-Andries. “Zulke joekels kweken vraagt veel werk – en plaats – maar het is een leuke hobby. Twee jaar geleden leverden we ook al eens pompoenen voor Bellewaerde.” De wedstrijd loopt tot 7 november. Deelnameformulieren zijn verkrijgbaar bij lokale handelaars. Je ingevulde formulier kan je deponeren in de urne bij La Primavera, Kerkstraat, of bij de dienst toerisme in Wenduine. (WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.