Quiz Schoolvrienden Oostnieuwkerke dit jaar online

Annelies Vandeportaele en Isabelle Vanelslander van De Schoolvrienden.©Joke Couvreur
Annelies Vandeportaele en Isabelle Vanelslander van De Schoolvrienden.©Joke Couvreur
Redactie KW

De jaarlijkse quiz van de Schoolvrienden, het oudercomité van de vrije basisschool Oostnieuwkerke, vindt door corona niet plaats in normale omstandigheden. De organisatoren vonden echter een alternatief.

De Schoolvrienden zetten zich al jarenlang in voor de vrije basisschool Oostnieuwkerke. De ouders organiseren jaarlijks verschillende activiteiten waarvan de opbrengst naar de school gaat. Een van de populairste activiteiten is de quiz, die telkens in het voorjaar doorgaat. Zaal Zonneheem liep de voorbije jaren telkens vol voor het evenement, meer nog, de organisatoren moesten in het verleden zelf teams weigeren omdat de inschrijvingen zo vlot binnenkwamen. “Door de coronacrisis kunnen we de quiz dit jaar niet op een normale manier organiseren. We zochten naar een alternatief en besloten om toch een quiz te organiseren, meer bepaald op vrijdag 7 mei”, aldus Annelies Vandeportaele van het comité. De verschillende ploegen nemen deel vanuit hun eigen huis. “Net zoals bij een normale editie vuren we in verschillende ronden diverse vragen op hen af. Een team mag bestaan uit zoveel mensen als toegelaten volgens de geldende coronamaatregelen. Hopelijk is het die avond mooi weer zodat de ploegen buiten kunnen genieten van een leuke quiz.” Deelnemen kost tien euro. Inschrijven voor de quiz kan via shop.deschoolvrienden.be. Voor elke tien euro die je als deelnemer betaalt, krijg je een link doorgestuurd.

Drankjes en worstjes

Traditiegetrouw wordt er tijdens de quiz van de Schoolvrienden wel eens een drankje gedronken of een hapje genuttigd. “We willen het echte quizgevoel naar boven brengen en bieden daarom ook wat extra’s aan.” De Schoolvrienden hebben enkele mogelijkheden voorzien. Deelnemers kunnen via dezelfde webshop een pakketje aankopen. “We bieden zowel drankpakketten als Stadense worstjes aan. Door een pakketje te kopen, steunen de deelnemers en sympathisanten onze school bij het inrichten en schilderen van de speelzaal, het verder aanleggen van de groene speelplaats en de organisatie van de toekomstige schoolreizen.” Ook dit jaar zijn er enkele prijzen te winnen. “De eerste drie teams krijgen elk een gegarandeerde plaats en de nodige drankjes tijdens onze tiende editie. Die feesteditie staat volgend jaar op 22 januari 2022 ingepland.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier