Queen’s Coffee Ieper in zeemet Hill’s Donuts

foto DS
Redactie KW

Het nieuwe concept van ‘take away coffee’ blijkt ook in de Ieperse binnenstad aan te slaan. Queen’s Coffee & Cupcakes in de Boterstraat verhuist na nog geen negen maanden naar een groter pand op de Neermarkt. Bovendien zullen ze nu ook donuts verkopen.

Toen Maarten Loose uit Brugge en Ieperling Severine Meuleman vorig jaar op 30 april startten met Queen’s Coffee & Cupcakes konden ze niet vermoeden dat ze na nog geen negen maanden al in een ander pand gingen zitten. “Het concept van de koffie om mee te nemen is ook in de Ieperse binnenstad al een vertrouwd gezicht geworden. We hebben allebei een barrista-opleiding genoten. In onze zaak in de Boterstraat was het inderdaad een nadeel dat je door de beperkte oppervlakte niets ter plaatse kon consumeren. Veel toeristen buigen ook van de Markt af naar het Vandenpeereboomplein en komen niet meer in de Boterstraat. Met onze verhuis naar de Neermarkt 4 verliezen we die passanten niet meer.”

Donuts

Met de verhuis is er nog een ander voordeel, gaat Maarten verder. “Onze klanten zullen nu wel een koffie ter plaatse kunnen proeven en genieten van een cupcake of donut. Al is zitten er ook nog niet bij. We zijn geregistreerd als een kleinhandel en doen geen service aan tafel.” Met de verhuis is ook hun assortiment uitgebreid. “Naast de koffie en cup cakes zullen we vanaf vrijdag nu ook donuts verkopen. We zijn daarvoor in zee gegaan met Hill’s Donuts, een familiebakkerij die in 2014 startte in Menen met de eerste Hill’s Donuts. Ondertussen hebben ze al vestigingen in Brugge en Waasten en komt Ieper erbij. We hebben een vijftigtal soorten donuts. We blijven ook de exclusieve verdeler van de Ieperse Katjes, een typisch streekchocolaatje ontwikkeld door de vorige zaakvoerder van dit pand (Lady C & Sons, red.).”

Bijberoep

Aangezien Maarten en Severine zelf nog een vaste baan hebben, doen ze sedert augustus vorig jaar een beroep op een eerste personeelslid, Ward Decramer, om de winkel uit te baten als zij er niet zijn. “Mijn vrouw werkt in de Human Resources-branche en zelf ben ik actief als IT-consultant. We wonen in de Boterstraat, weliswaar niet boven onze oorspronkelijke zaak, maar in de buurt. We zijn dus Ieperlingen en weten wat er leeft. Onze zaak is zeker hip en trendy, maar we overdrijven daarin niet. Ieper is geen grootstad zoals Gent of Brugge, al stellen we vast dat onze Facebookpagina van Hill’s Donuts Ieper sedert de lancering al meer dan 3000 likes heeft gekregen.”

Onze zaak is hip en trendy, maar we overdrijven daarin niet

“Ter vergelijking: we hebben bij de start van Queen’s Coffee ook een Facebookpagina gestart en die zit na negen maanden nog maar aan 778 likes.” Over de openingsuren hebben Maarten en Severine al goed nagedacht. “Toen we startten met Queen’s Coffee begonnen we om 6.30 uur ‘s morgens, maar dat bleek te vroeg. Zelfs toen we het veranderden naar 8 uur zagen we weinig volk. Daarom doen we nu enkel open van 10 tot 18 uur en zijn we gesloten op zondag en maandag.” (DS)

Hill’s Donuts, Neermarkt 4, Ieper

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier