PZ Westkust werft inspecteurs van politie aan

Politiezone Westkust is op zoek naar nieuwe medewerkers en garandeert daarbij werkzekerheid.

Om sollicitanten te motiveren gooit PZ Westkust alvast een sterke troef op tafel: kandidaten zijn zeker dat ze na de opleiding in de politiekustzone aan de slag kunnen. Vandaar de slogan: “Kies bewust voor PZ Westkust”.

Communicatieverantwoordelijke Ine Deburchgraeve legt uit: “Wie bij de politie wil werken, moet eerst een aantal testen doorlopen via de dienst Rekrutering en Selectie van de geïntegreerde politie in Brussel. Ze worden onder andere getest op hun schrijfvaardigheid, taal, redeneervermogen en sportieve prestaties. Ook verschillende persoonlijkheidstesten maken hier deel van uit. Daarna verschijnen de deelnemers voor de selectiecommissie en tot slot doorstaan ze een medische test.”

Hogere slaagkansen

Wie slaagt volgt in principe een jaar opleiding in de politieschool van zijn/haar provincie, maar weet pas tijdens zijn/haar opleiding waar hij/zij terechtkomt afhankelijk van waar er plaatsen beschikbaar zijn. “Het kan zijn dat dit in een zone of federale dienst ver van huis is. Dankzij onze onmiddellijke aanwerving, is wie slaagt wél zeker van een plaats in PZ Westkust. Wij begeleiden alle kandidaten bovendien persoonlijk van A tot Z door het volledige parcours van selectieproeven en opleiding. Ze staan er dus niet alleen voor en verhogen zo hun slaagkansen.”

Lees verder onder de foto

Wie interesse heeft, kan langskomen op een van de infodagen. De HRM-medewerkers en collega’s uit het werkveld ontvangen de geïnteresseerden met veel enthousiasme… De infodagen vinden plaats op woensdag 27 januari tussen 13 en 18 uur en op zaterdag 6 februari tussen 10 en 12 uur of tussen 13 en 17 uur. Wegens de coronamaatregelen is op voorhand inschrijven vereist. Dat kan via PZ.Westkust.HRM@police.belgium.eu

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.