PVH’S VRIENDENBOEK (22) : Karel Declercq zou graag een griepmicrobe zijn

Redactie KW

Elke week leggen we een bekende West-Vlaming een tiental vragen voor die zo uit de vriendenboekjes van weleer kunnen komen. Deze week: cabaretier Karel Declercq.


>> Wie is Karel Declercq: “57 jaar oud en getrouwd met Karolien Depuydt. Ik heb twee koersende zonen en in mijn vrije tijd volg ik Italiaanse les.”

>> Hoe zou je de autobiografie van je leven noemen: “De titel die Geert Spillebeen gaf toen hij me interviewde: ‘Van KUL-katheder naar cabaretkruk scheelt maar een grap’.”

>> Welke slechte gewoonte heb je: “Te traag in gang schieten om dan net voor de deadline nog bergen werk te moeten verzetten.”

>> Wat is het beste moment van de dag: “‘s Morgens als ik wakker word, noteer ik nog een uur lang inspirerende gedachten in mijn bed. Er zijn dus twee soorten mensen met een liggend beroep.”

>> Geloof je in liefde op het eerste gezicht: “Dat vroeg ik ook aan mijn vrouw, maar ik ben nog een tweede keer moeten langskomen.”

>> Wie zou je graag weer tot leven wekken: “Cabaretier Gerard Vermeersch, want ik had hem ooit eens live willen zien optreden.”

>> Wat was je eerste vakantiejob: “Werken bij de vuilniskar. Ik kan er in geuren en kleuren over vertellen.”

>> Mocht je een dier kunnen zijn, waar kies je voor: “Een vlieg om de onderhandelingen te kunnen volgen. Of een griepmicrobe. Ik weet al wie ik allemaal zou willen besmetten.”

>> Welke uitvinding heeft onze wereld nog te kort: “Een tijdomkeerder. Want achterstevoren leven heeft alleen maar voordelen. Je stapt uit je kist en iedereen staat klaar met een bos bloemen. Om te beginnen, ontvang je iedere maand een uitkering. Daarna krijg je een gouden horloge en een goeie job. Je krijgt meer en meer goesting om te werken. En je verliest je buik vanzelf.”

>> Wat is je favoriete (alcoholische) drankje: “Met mijn voornaam kies ik voor de Gouden Carolus. Ik dronk er altijd één voor mijn eerste optredens. Tot mijn lever te veel protesteerde.”

(PVH)