PVH’s VRIENDENBOEK (20) : Hilde Crevits wil graag haar opa opnieuw tot leven wekken

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Elke week leggen we een bekende West-Vlaming een tiental vragen voor die zo uit de vriendenboekjes van weleer geplukt kunnen zijn. Deze week: Vlaams minister Hilde Crevits.


© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

>> Wie is Hilde: 48 jaar oud en geboren en getogen in Torhout. De advocate is getrouwd met Kris Devolder en samen zijn ze de ouders van Bram en Soetkin. Sinds 2007 is ze Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken voor CD&V. In haar vrije tijd houdt ze van joggen en ze maakt graag tijd voor een wandelvakantie.

>> Welke uitvinding heeft onze wereld nog te kort: “Geneesmiddelen tegen kanker. Gezondheid blijft ons hoogste goed. In Vlaanderen zijn nogal wat knappe koppen straf bezig met onderzoek rond kankerbestrijding.”

>> Wat was je eerste vakantiejob: “In Westende stond ik aan de balie van een hotel. Ik heb er geleerd keihard te werken.”

>> Wie zou je graag weer tot leven wekken: “De familieleden die er niet meer zijn. Familie vind ik sowieso belangrijk. Mijn opa bijvoorbeeld was er tijdens mijn eerste eedaflegging bij, en ook toen ik minister werd. We waren allebei apetrots. Opa had een aanstekelijk gevoel voor humor.”

>> Hoe dood je de tijd wanneer je ergens moet wachten: “Ik denk dat ik snel naar mijn smartphone zal grijpen en afspraken check of contacten zoek. In de wagen neem ik mijn dossiers door. Een goed boek lezen, dat behoort ook tot de mogelijkheden.”

>> Welk moment in de wereldgeschiedenis had je graag zelf meegemaakt: “De eerste stappen op de maan, ondanks mijn vliegangst. (lacht)”

>> Wat is je favoriete geur: “Na een lange droogteperiode kan de geur van Groenhovebos nét na een frisse regenbui me erg veel deugd doen. Alles herademt precies en dat geeft me meteen een adrenalinestoot.”

>> Waar kan je heel boos van worden: “Mensen die ruziën en weigeren tot oplossingen te komen kunnen me erg op de zenuwen werken. Zelf zoek ik liever uitwegen uit problemen.”

>> Welk goed voornemen wil je nog realiseren: “Vijf jaar lang de West-Vlaamse belangen in Brussel behartigen. Er komt vaak veel op me af en de heimat mag ik zeker niet uit het oog verliezen.”

>> Welke slechte gewoonte heb je: “Soms moeten mensen wel eens wachten op een afspraak met mij. Ik probeer dat goed te maken door zo enthousiast mogelijk binnen te vallen en iedereen hartelijk te begroeten en tijd te maken voor alle aanwezigen.”

(PVH)