PVH’S VRIENDENBOEK (17) : Delfine Persoon wil graag op survivaltocht door het regenwoud

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Elke week leggen we een bekende West-Vlaming een tiental vragen voor die zou uit de legendarische vriendenboekjes van weleer geplukt kunnen zijn. Deze week: bokskampioene Delfine Persoon.

>> Wie is Delfine: 29 jaar oud en woont in Gits. Ze werkt bij de spoorwegpolitie in Gits en al haar vrije tijd gaat naar haar grote passie: Engels boksen. Onlangs rijfde ze nog de wereldtitel binnen. Ze houdt ook van joggen, mountainbike, koersfiets en tennissen.

>> Welk voorwerp is je het meest dierbaar en waarom: “Mijn wereldtitelgordels en zeker de WBC-gordel. Die betekent veel voor mij, want het toont wat ik al gepresteerd heb. Wereldkampioen worden bij de WBC is het hoogst haalbare in de bokssport.”

>> Welk klusje vind je vreselijk om te doen: “Kuisen is niet echt mijn ding, maar het is niet dat ik helemaal vreselijk vind.”

>> Welk fictief persoon zou je willen zijn: “Dagobert Duck.”

>> Waar mogen we je altijd wakker voor maken: “Wanneer familie of vrienden een probleem hebben, wil ik hen altijd helpen. En als ik de Lotto gewonnen hebben, moeten ze me ook niet laten slapen.” (lacht)

>> Mocht je je huidige job niet doen, waar zou je voor kiezen: “Een job in de sportsector, zodat ik nog altijd sportief bezig kan zijn.”

>> Wie zou je graag weer tot leven wekken: “Overleden vrienden en familieleden.”

>> Waar kan je heel boos van worden: “Onrechtvaardigheid. In Wallonië krijgen eliteboksers subsidies en in Vlaanderen moet je het allemaal zelf zien te rooien. Behoorlijk frustrerend, in vergelijking met andere sporten.”

>> Welke vraag wil je aan God stellen: “Genees de zieke mensen – waaronder mijn collega Steve – en zorg ervoor dat er geen mensen, vooral geen kinderen, vroegtijdig moeten sterven.”

>> Wat is je ultieme vakantie: “Een survival door het regenwoud. Ik hou van actieve en avontuurlijke reizen.”

(PVH)