PVDA Roeselare schenkt taart aan de dienst materniteit van AZ Delta

Kathy Vandenbrande (links), voorzitster van PVDA RSL, overhandigt de taart aan Chris Langbeen, van AZ Delta. Achteraan herken je v.l.n.r. Ronny Saelen, Mark Termote, Renate Bouckaert en Martine Taverne. © Stefaan Beel
Redactie KW

De dag voor 1 mei trok PVDA op toer en hield het enkele keren halt. Onder meer bij AZ Delta, campus Brugsesteenweg, waar het de mensen van de materniteit een hart onder de riem wou steken. “Wat normaal een vreugdevolle periode met veel volk om je heen is, is nu ook voor de pas bevallen mama’s helemaal anders. Ook voor het personeel is het moeilijk werken. Daarom deze attentie.”

De mensen van PVDA Roeselare hadden op de middag al een buschauffeur een hart onder de riem gaan steken. “Vanaf maandag moeten zij iedereen op de bus op de plichten wijzen van het dragen van een mondmasker, terwijl ze nu al weken rondrijden met slechts enkele mensen op hun bus.”

Ook aan Ter Berken werd even gestopt, waarna het richting AZ Delta ging. De materniteit situeert zich aan de kant van de Rondekom, maar het ontvangstcomité moest zich richting Brugsesteenweg begeven. Chris Langbeen van de dienst neonatologie kwam de taart in ontvangst nemen. “Ze lang niet lang meegaan”, knipoogde ze.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.