PvdA Oostende-Middenkust verrast woonzorgcentra met paaseieren

© (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Zondag werd het personeel van 14 woonzorgcentra in Oostende verrast met paaseieren door de mensen van PvdA Oostende-Middenkust. “Met de paaseieren willen we ons respect voor het personeel uitdrukken voor hun niet aflatende inzet”, vertelt PvdA-voorzitter Ilona Vandenberghe.

Het zorgpersoneel in de woonzorgcentra staat momenteel, net als het ziekenhuispersoneel, in de frontlinie om het coronavirus te bestrijden. Met de door haar leden gesponsorde chocolade paaseieren wil de Partij van de Arbeid het zorgpersoneel een hart onder de riem steken. “We proberen net als iedereen ons steentje bij te dragen in deze moeilijke periode”, vertelt het Oostends boegbeeld van de PvdA. “We bellen ons leden pop om te vragen of we hen praktische hulp kunnen bieden of gewoon om te vragen hoe het met hen gaat. Een aantal van onze leden zijn ondertussen ook mondmaskers aan het naaien voor zij die er nodig hebben.”

De West-Vlaamse afdeling van de arbeidspartij richtte een Facebookgroep op als solidariteitsplatform. “Via ‘zorgvoorelkaar PVDA WVL’ kunnen mensen hulp vragen of hulp bieden. Daarnaast kunnen ze tips delen met elkaar, elkaar onderhouden op literair, taalkundig, muzikaal politiek of cultureel vlak, worden maatregelen voor de werkvloer gepost en kan het dagboek van spoedarts Natalie Eggermont gelezen worden. Heel wat mensen hebben moeite met het lezen en begrijpen van de veiligheidsmaatregen in het Nederlands. Daarom zorgden we ook voor een flyer in vijf talen: Nederlands, Frans, Engels, Roemeens en Arabisch. We verspreiden de flyers in apotheken, kruidenierszaken en bij bakkers”, aldus Vandenberghe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier