PVDA Ieper-Westhoek overhandigt Ieperse coronabonnen aan Welzijnsschakel Tegoare

Op foto Geert Vanlangendonck, Monique Decrop, Kris Reynaert, Roos Vandenberghe en Bianca Nowak. Ludovic Ide, voorzitter PVDA Ieper-Westhoek, was afwezig wegens ziekte. © EG
Redactie KW

PVDA Ieper-Westhoek overhandigde de opbrengst van de corona-bonnen bij de Ieperlingen ingezameld werden aan Welzijnsschakel Tegoare. De overhandiging gebeurde in de Sint-Maartenskring in de Langemeersstraat in Ieper.

In totaal bracht de inzamelactie van PVDA 570 euro op, een bedrag dat de welzijnsschakel zal gebruiken om mensen en gezinnen die in kansarmoede leven een welgekomen duwtje in de rug te bieden. Uiteindelijk werd het bedrag verhoogd tot 680 euro waarmee 101 gezinnen een pakketje met onderhoudsproducten zoals douchezeep, shampoo, zeep en tandpasta zullen krijgen. “We kozen ervoor om iedereen iets te geven. Ook al is het bedrag niet zo groot, alle beetjes zijn welkom voor die mensen”, zegt Kris Reynaert van Welzijnsschakel Tegoare.

Financieel steuntje

“De huidige gezondheidscrisis is een harde pil om te slikken. Het maakt het er voor niemand makkelijker op. Onze samenleving, gezinssituatie, onze werksituatie, en onze economie krijgen rake klappen”, vertellen Geert Vanlangendonck en Bianca Nowak van PVDA Ieper-Westhoek. “Voor sommigen komen die klappen harder aan dan voor anderen. PVDA Ieper-Westhoek is blij dat het stadsbestuur gehoor gaf aan onze oproep om de inwoners van Ieper een financieel duwtje in te rug te geven in de vorm van een corona-waardebon. We zijn er ons natuurlijk van bewust dat een deel van de Ieperlingen ook zonder de corona-bon de weg naar de lokale horeca- en handelszaken terug vindt. Omdat de bon niet op naam staat, kon deze ook weggegeven worden. We riepen dan ook op tot solidariteit en het wegschenken van de bon te overwegen. PVDA Ieper-Westhoek voegde de daad bij het woord en richtte een inzamelpunt in. Wie dit wilde, kon de bon inleveren bij onze partij. De ingezamelde corona-bonnen met een totaalwaarde van 570 euro overhandigde PVDA Ieper-Westhoek nu aan welzijnsschakel Tegoare die mensen in armoede actief opspoort en ondersteunt.” (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier