Puzzel Koninklijke Stadsschouwburg brengt 4.720 euro op voor vzw Wieder

© gf
Redactie KW

Cultuurcentrum Brugge verkocht vorig cultuurseizoen, in het feestjaar ‘150 jaar Koninklijke Stadsschouwburg Brugge’, een puzzel van een van de meest iconische foto’s van de Koninklijke Stadsschouwburg. De opbrengst van de puzzel gaat integraal naar de Brugse armoedevereniging vzw Wieder. Puzzelaars vonden massaal de weg naar het Brugse cultuurhuis en hielpen op die manier mee met de strijd tegen (kans)armoede.

Cultuurcentrum Brugge ontwikkelde bij Ravensburger een puzzel van 1.000 stukken met een van de meest iconische foto’s van de Koninklijke Stadsschouwburg. Het beeld geeft een recent nachtbeeld van het toen jarige monument weer. Het Brugse cultuurhuis verkocht de indrukwekkende puzzel aan 20 euro waarbij het cultuurhuis de opbrengst integraal aan de Brugse armoedevereniging vzw Wieder schenkt.

“Bruggelingen zijn massaal beginnen te puzzelen en streden hierdoor samen voor een betere toekomst voor iedereen, met welke achtergrond iemand ook gestart is. We mogen vol trots aankondigen dat we 4.720 euro verzamelden met de verkoop van de puzzel van de Koninklijke Stadsschouwburg. Ik bedank niet alleen de vele puzzelaars, maar ook de medewerkers van Cultuurcentrum Brugge om zich met een onblusbare passie in te zetten voor het goede doel” zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.

Solidariteit

‘Niet over hen, zonder hen’. Dat is het principe dat Wieder sinds de oprichting 15 jaar geleden hanteert. Mensen in armoede weten zelf het beste wat ze nodig hebben, wat er fout loopt maar vaak niet wie hen kan helpen en hoe ze dit best klaren. Daar komt Wieder in hun leven. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten, en elkaars verhaal (h)erkennen, niet uit boekjes of reportages, maar aan den lijve zelf ondervinden of ondervonden hebben wat het betekent om arm te zijn. Een grote verbindende kracht in dit alles is solidariteit.

“Deze solidariteit was zonder enige twijfel meer dan aanwezig in de actie van Cultuurcentrum Brugge. Het voelt voor ons als organisatie hartverwarmend om te zien dat vanuit Cultuurcentrum Brugge duidelijk de kaart getrokken werd voor de meest kwetsbare burgers uit regio Brugge, en dat er samen gepuzzeld werd met de Brugse burger op een creatieve manier voor aanvullende broodnodige ondersteuning voor onze organisatie”, aldus Pascale Cockhuyt, coördinator van vzw Wieder.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten