Purdey is eerste vrouwelijke kampioen bij kaartersclub Hertens Troef Heule

Hertens Troef viert zijn 15-jarig bestaan. © KDS
Redactie KW

Hertens Troef kent zijn kampioen. Purdey Van Heghe is de eerste vrouwelijke kampioen in het 15-jarig bestaan van de kaartersclub. De rode lantaarn gaat dit jaar naar Gery Lycke.

Purdey Van Heghe (42) is trots met haar titel. Ze vindt het machtig. “Het stond op mijn bucketlist om ooit kampioen te zijn”, zegt Purdey, die acht jaar lid is van Hertens troef. “In het begin was ik geïntimideerd en liet ik me doen. Het duurde een paar jaar voordat ik me volop in de strijd smeet”, vertelt de kampioene. “Op den duur kom je op voor jezelf. Ik kende een kantelpunt toen ik vernam dat iemand onwaarheden vertelde.”

Purdey kaart al van in haar jeugd. “Tijdens mijn studies broste ik af en toe om met mijn vriendin Leen Vanderstichelen te gaan kaarten.” Kaarten zit in de familie. Haar grootvader zaliger Daniël Van Heghe zou trots zijn op Purdey. Hij was een verwoed kaarter in De Gilde. “Mijn kinderen Aiko (11) en Maja (9) kunnen ook al aardig kaarten en mijn jongste spruit Suzie (7) is er ook aan begonnen.”

Fakkel doorgeven

De club bestaat ondertussen 15 jaar. De oprichters/voorzitters Donald Vanneste en Luc Vergote stoppen. “Het is tijd om de fakkel door te geven aan de jongere generatie”, zegt uittredend voorzitter Donald Vanneste. “We zetten een stap opzij en maken plaats voor vernieuwing.” Beide heren blijven wel lid van Hertens troef.

Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de club krijgen alle leden een portrettekening, getekend door Jowan Wyffels. Jowan ontwierp voor de gelegenheid ook een nieuw logo. De uitbater van Den Hert, de kaartersbasis van Hertens Troef, schenken nieuwe gepersonaliseerde kaartspelen. (CHH)

De kampioenen van Hertens Troef. We zien v.l.n.r. Frans Dierickx Visschers, Walter Deleu, Purdy Van Heghe, Jerry Lyncke en Frans Verschatse.
De kampioenen van Hertens Troef. We zien v.l.n.r. Frans Dierickx Visschers, Walter Deleu, Purdy Van Heghe, Jerry Lyncke en Frans Verschatse.© KDS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier