PUP ‘popt’ in Fabriekspand te Roeselare

Redactie KW

Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 juni wordt opnieuw een pop-up door PUP georganiseerd. PUP is een reizend pop-up concept met Plezante & Uitzonderlijke Planten. Het fabriekspand van Roeselare zal worden omgetoverd tot een jungle met meer dan 150 soorten verse plantjes. PUP brengt gegarandeerd voor elk wat wils, helemaal vers van de kweker. Of je nu een philodendron, calathea, alocasia, … zoekt, PUP brengt het voor je mee. Ook de zeldzame variant van de Monstera Adansonii gaat mee die eerder verkocht werd aan 1.700 Euro!

Bij PUP vind je niet alleen een groot aanbod aan groene plantjes, maar ook roze, oranje, … Bovendien wordt het aspect duurzaamheid en koop-lokaal principe niet vergeten. Maar liefst 66% van de plantjes komen van Belgische kwekers, waaronder heel wat West-Vlaamse kwekers. PUP probeert ook telkens een mooi evenwicht te zoeken tussen enerzijds de hippe en plezante plantjes voor een klein prijsje en anderzijds de tropische exoten. Zoals bijvoorbeeld het tropisch gatenplantje van €1.700.

Eerste keer in West-Vlaanderen

Jaarlijks worden er gemiddeld 8 tot 10 pop-ups georganiseerd doorheen Vlaanderen en Brussel. PUP probeert hiervoor altijd op zoek te gaan naar interessante of unieke locaties om hun jungle in om te brengen. Vaak met een industrieel of alternatief sfeertje. Om wat dieper West-Vlaanderen in te gaan werd er deze keer gekozen voor Roeselare. Het is de 3e pop-up die kan doorgaan sinds corona en de 1e in West-Vlaanderen.

Door de coronacrisis konden de pop-ups tijdelijk niet meer doorgaan, maar het verzamelen van kamerplanten werd wel een hype. Daarom moest ook PUP zich gaan aanpassen en begonnen zij meer in te zetten op het online zijn en een webshop. Klanten komen van over heel Europa. Zo mocht PUP al plantjes verzenden naar oa. Spanje en Oostenrijk.

Workshops

PUP wil natuurlijk ook dat je voor je droomplantje kan zorgen. Daarvoor worden op de pop-ups telkens groene workshops georganiseerd voor beginners als gevorderden. Op de pop-ups krijg je ook telkens genoeg informatie over bv watergift, luchtvochtigheid, etc. om je nieuwe groene vriend te onderhouden. Daarnaast post PUP ook geregeld tips & tricks op hun sociale media kanalen en kan je tal van info terugvinden op de website. Naast verzorgingstips en kamerplanten vind je er ook leuke potten en cadeau ideetjes zoals een Terrariumset of CoroNO plantenbox.

De pop-op zal plaatsvinden in het Fabriekspand in Roeselare. Inschrijven is deze keer niet nodig, het pand is groot genoeg om alles op en top veilig te laten verlopen. Safety first ! Daarnaast zorgen de plantjes uiteraard voor een zuivere lucht. Fabriekspand, Veldstraat 59, 8800 Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier