Pulobar strijkt deze zomer neer in Izegem

Pulobar spendeert de zomer van 2017 op Izegemse bodem. © Joke Couvreur
Philippe Verhaest

De bekende zomerstek Pulobar slaat komende zomer de tenten op in Izegem. Een oude hoeve van Skyline Communications in de Ambachtenstraat gaat straks tegen de vlakte en wordt de thuis van een van de hipste hotspots van het land.

Pulobar zag in de zomer van 2016 het levenslicht in Ardooie en bleek een regelrecht schot in de roos. In drie maanden tijd kreeg de zomerbar liefst 30.000 mensen over de vloer. “En dat overtrof al onze verwachtingen”, leggen bezielers Emmanuel Bekaert (40) en Frederik Stragier (39) uit. De zomerse hotspot kreeg deze winter een afgeleide met de Huskybar in Kuurne, in samenwerking met Huis Van Wonterghem. “Huskybar gaat nog tot eind februari door en zal op liefst 45.000 feestvierders afklokken.”

Dat Pulobar in 2017 een vervolg zou krijgen, staat al langer als een paal boven water. Alleen de locatie lag nog niet vast. “Onze stek in Ardooie was niet langer een optie, aangezien de weg over het bedrijf D’Arta zal verdwijnen. We lieten uiteindelijk ons oog vallen op de site van Skyline Communications in de Ambachtenstraat in Izegem.” Dit voorjaar wordt de hoeve naast het technologiebedrijf afgebroken en na de zomer wordt gestart met de aanleg van een groene campus.

“We willen opnieuw verbazen. Pulobar moet weer dé hotspot van de zomer worden”

“Deze zomer is Pulobar meer dan welkom”, vult Bert Vandenberghe van Skyline aan. “Ze hebben een schitterend concept en daar verbinden wij maar wat graag onze naam aan. Tegelijk wordt onze grond op die manier nuttig gebruikt, in afwachting van de verdere aanleg. Voor ons is het ook de perfecte manier om onze onderneming extra bekendheid te geven.”

Drie maanden lang

Bedoeling is om het concept van 2016 verder uit te bouwen. “We gaan voor Pulobar 2.0. We willen iedereen opnieuw verrassen, want Pulobar moet weer dé hotspot van de zomer worden. We willen ons wel iets beter wapenen tegen mogelijk slechte weersomstandigheden. Daarom zal er een groter deel van Pulobar overdekt zijn.”

(V.l.n.r.) Bert Vandenberghe (Skyline Communications), Emmanuel Bekaert (Pulobar), schepen Kurt Himpe, Frederik Stragier (Pulobar) en burgemeester Bert Maertens zijn klaar voor een zomer Pulobar in Izegem.
(V.l.n.r.) Bert Vandenberghe (Skyline Communications), Emmanuel Bekaert (Pulobar), schepen Kurt Himpe, Frederik Stragier (Pulobar) en burgemeester Bert Maertens zijn klaar voor een zomer Pulobar in Izegem.© Frank Meurisse

Op 1 juni geeft Pulobar in Izegem het startschot en gaat het door tot zondag 27 augustus. “We zullen opnieuw van donderdag tot en met zondag the place to be zijn. Afterworkfeestjes, jong, oud, families… Iedereen is bij ons welkom.”

Ook het Izegemse stadsbestuur is in de wolken met de komst van Pulobar. “Toen we de vraag kregen om het Pulobarverhaal op Izegemse bodem voort te zetten, hebben we goed nagedacht”, aldus burgemeester Bert Maertens. Izegem is immers de tweede dichtst bevolkte gemeente van West-Vlaanderen. We nemen samen met de zaakvoerder alle mogelijke maatregelen om de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken. Ook de parking en mobiliteit bekijken we in overleg. Maar Pulobar is een uitgelezen kans om Izegem in de etalage te zetten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier