Publieke diensten in Vleteren vanaf 17 mei in nieuwe gemeentehuis De Sceure

© RVL
© RVL
Redactie KW

Na een aanzienlijke periode van verbouwings- en opwaarderingswerken, is het eindelijk zover: alle publieke diensten (gemeente, OCMW en politie) verhuizen naar de Veurnestraat 4 in Oostvleteren.

“De gemeente en het OCMW zullen er vanaf maandag 17 mei ten volle samenwerken ten dienste van de burgers als het lokaal bestuur Vleteren”, zegt burgemeester Stephan Mourisse (LVP).

Op het gelijkvloers, centrale ingang kant parking, vind je alle onthaaldiensten: het loket en de dienst Burgerzaken en Bevolking, het secretariaat van de gemeente en het OCMW, de sociale dienst en het Huis van het Kind, en de Dorpsdienst NestorPlus.

Via de ingang vooraan het gebouw vind je de dienst Vrije Tijd: Cultuur & Toerisme, Jeugd & Sport en Zaalbeheer. Op de 1ste verdieping bevinden zich de dienst Ruimte en Omgeving en verdere interne diensten. Ook de Raadzaal – Trouwzaal, waar huwelijken voortaan worden voltrokken met zicht op de De Meestersmolen.

Politie en bib

De lokale politie – tegenwoordig Regiopost Vleteren genaamd, behoort tot Regio West binnen de politiezone Arro Ieper, samen met Poperinge, Heuvelland en Mesen – beschikt over een kantoor- en verhoorruimte op het gelijkvloers. De politie droeg bij in de investeringskost en betaalt een jaarlijkse huurvergoeding voor het gebruik van hun lokalen. Bij de politie zal kunnen langsgegaan worden op dinsdagvoormiddag, donderdagnamiddag en één keer in de maand ook de zaterdagvoormiddag.

De bib Oostvleteren en het Archief hadden al sinds half februari 2020 hun nieuwe onderkomen in de recente aanbouw aan De Sceure. Via de centrale ingang kant parking krijgen deze diensten nu ook een volwaardige inkom.

“De Sceure wordt dus het centraal administratief centrum van de gemeente, maar behoudt daarnaast ook zeker zijn ontmoetingsfunctie: verenigingen en particulieren kunnen nog steeds terecht in de Grote en Kleine zaal voor activiteiten, feestjes, vergaderingen en dergelijke”, aldus algemeen directeur Nele Vanderhaeghe.

Groene omgeving

De aangename, groene buitenomgeving en parking met een 80-tal staanplaatsen vormen hierbij een absolute meerwaarde. Ook de Harmonie en de KLJ blijven hun vast onderkomen hebben in De Sceure.

Het OCMW-gebouw in Woesten (Woestendorp 12) blijft behouden. De ruimte achteraan is nog steeds verhuurd aan BPost, het postloket is open in de namiddag op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, de woensdag in de voormiddag. In de burelen vooraan hebben elke woensdagvoormiddag volgende zitdagen plaats: OCMW – Habito Woonwinkel – Trajectbegeleiding De Opstap. Ook de vergaderruimte boven en een kleinere overlegruimte beneden blijven dienst doen.

“Het gemeentehuis in de Kasteelstraat 39 in Oostvleteren zal worden verkocht. De procedure hiervoor wordt in de tweede helft van dit jaar opgestart”, zegt de burgemeester.

Op afspraak

“Op heden wordt er, ingevolge de coronamaatregelen, nog steeds uitsluitend op afspraak gewerkt. Zodra het mogelijk is, zetten we de deuren op deze nieuwe locatie graag terug open, elke voormiddag (9 tot 12.30 uur) en ook op donderdagnamiddag (13.30 tot 16 uur)”, aldus nog algemeen directeur van de gemeente Nele Vanderhaeghe.

(AHP-Foto RVL)

Alle informatie omtrent de gemeente, de diensten alsook nieuwsupdates blijven uiteraard vrij raadpleegbaar via de gemeentelijke website, www.vleteren.be . Ook het gemeentelijk infomagazine, de Vleternoare, blijft een vaste waarde. Het personeel en het bestuur kijken alvast uit naar hun nieuwe werkplek, voor de bijhorende officiële opening is het nog even geduld oefenen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.