Publiek is getuige van vrijlating zeehondenpups Otto en Sylkie

© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

In Blankenberge werden woensdagmorgen zeehondenpups Otto en Sylkie vrijgelaten uit het opvangcentrum van Sea Life. Dat gebeurde onder het toeziende oog van redelijk wat volk, aangezien er voor het eerst sinds lange tijd weer publiek welkom was bij de vrijlating.

Zeehondjes Otto en Sylkie brachten ruim vier maanden in de zeehondenopvang door. Otto was de eerste gewone pup van het zomerseizoen. Toen het dier op 16 juli gered werd van het strand van Nieuwpoort, woog het nog slechts 8,5 kilo.

Goed aangekomen

“Ze was tweeënhalve maand oud, echt nog een baby”, glimlacht senior dierenverzorger Jonathan Meul. “Inmiddels is ze goed aangekomen en woog zij bij haar vrijlating maar liefst 32 kilo.”

Zeehondenpup Sylkie werd op 1 augustus gered in ’t Zwin, en ook zij zat ondertussen weer op een gezond gewicht van 31 kilo toen ze woensdagmorgen werd vrijgelaten.

Opnieuw met publiek

Het was overigens de eerste zeehondenvrijlating in bijna een jaar waarbij publiek mocht aanwezig zijn. “Vanwege alle coronarestricties was het voor ons de afgelopen maanden niet verantwoord om de vrijlatingen op voorhand bekend te maken omdat dat altijd veel volk trekt. Nu was het echter het perfecte moment om dat wel weer te doen”, vult Michelle Hoeneveld, general manager bij Sea Life Blankenberge, aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier