Psychosociale hulplijn en huisbezoeken worden geapprecieerd in Middelkerke

© LC
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Middelkerke heeft een psychosociale hulplijn in werking gesteld. Deze lijn wordt bemand door een team van zeven sociaal assistenten die elk met hun bevoegdheid de mensen die bellen proberen verder te helpen.

Schepen voor Participatie Natacha Lejaeghere (Lijst Dedecker): “Alle inwoners kunnen met hun vragen terecht op het nummer 059 31 99 59 en de jongste dagen hebben ons geleerd dat er zowel praktische – als hulpvragen worden gesteld en er zijn ook mensen met een eenzaamheidsprobleem die bellen.”

2.326 mensen boven de 75 jaar bezocht

Het bestuur maakte ook de cijfers bekend van de bezoeken die werden afgelegd bij de 75-plussers van de gemeente. Schepen Dirk Gilliaert (CD&V): “Dit was een hele klus, er werden 2.326 mensen boven de 75 jaar bezocht en de bezoeken werden in dank afgenomen door het merendeel van de mensen, maar uiteraard werden de nodige veiligheidsmaatregelen in acht genomen. Zo werd aangebeld, maar werd niet binnen gegaan bij de mensen. In totaal werden hiervoor 27 personeelsleden van het gemeentebestuur en het Welzijnshuis ingezet.”

Van ondersteuningsgesprek tot extra dienstverlening

De resultaten zijn wel hoopgevend want 89 procent van de 75-plussers liet weten geen problemen te ondervinden, anderzijds waren toch een 20-tal tussenkomsten nodig . Dit ging van een ondersteuningsgesprek tot een extra dienstverlening met een mogelijke opvolging en doorverwijzing naar de diensten van het Welzijnshuis zoals de boodschappen- of poetsdienst en de warme maaltijden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.