Provinciedomeinen blijven (grotendeels) open, activiteiten worden geannuleeerd

De Atlantikwall en Anno 1465 moeten als museum de deuren dicht houden. © RB
Olaf Verhaeghe

Alle georganiseerde activiteiten in de provinciale bezoekerscentra en provinciedomeinen worden met onmiddellijke ingang geannuleerd. Dat heeft de Provincie West-Vlaanderen donderdagmiddag aangekondigd. De bezoekerscentra en de grootste delen van de provinciedomeinen blijven wel toegankelijk.

De Provincie West-Vlaanderen neemt naar aanleiding van de verstrengde richtlijnen van de federale en Vlaamse overheid extra maatregelen in de provinciedomeinen en bezoekerscentra om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Atlantikwall in winterslaap

Alle georganiseerde activiteiten in de provinciedomeinen of bezoekerscentra worden geannuleerd. Voor provinciedomein Raversyde in Oostende zijn de maatregelen het meest ingrijpend. De Atlantikwall en Anno 1465 moeten als museum de deuren dicht houden. Provinciedomein Raversyde gaat meteen in winterslaap en heropent op 13 maart 2021.

Het Natuurpark blijft wel toegankelijk. Bezoekers kunnen daar nog genieten van de gratis openluchttentoonstelling ‘Atlantikwall in Vogelvlucht’.

In het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist zijn enkel de tentoonstellingen in de binnenruimtes gesloten. Een bezoek aan het Zwin Natuur Park kan nog altijd, mits reservatie op voorhand via de website www.zwin.be. In Duinpanne in De Panne sluit de expo ‘Sea Change’. Duinpanne behoudt enkel zijn toeristische onthaalfunctie.

Toiletten toegankelijk

Provinciedomein Raversyde in Oostende, Duinpanne in De Panne en het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist gaan gedeeltelijk dicht. Andere provinciedomeinen en provinciale bezoekerscentra blijven open. De andere provinciedomeinen en het onthaal in de bezoekerscentra in De Palingbeek in Ieper, De Blankaart in Diksmuide, De Gavers in Harelbeke en Bulskampveld in Beernem blijven open. Ook de sanitaire voorzieningen blijft toegankelijk voor bezoekers.

De maatregelen gelden voorlopig tot donderdag 19 november, maar kunnen verlengd worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten