Provinciedomein Bergelen krijgt een avontuurlijk speelterrein

Redactie KW

Woensdag start de Provincie West-Vlaanderen met de aanleg van een avontuurlijk speelterrein in provinciedomein Bergelen in Gullegem.


Het provinciebestuur komt hiermee tegemoet aan de vraag van de jeugdsector naar meer bovenlokale speelruimte.

Het speelterrein komt op de centrale weide in het domein. Er komt onder meer een speeltoren met een kabelbaan en buisglijbaan, een avonturenparcours en diverse zandspeeltoestellen. Later dit jaar wordt ook nog een amfitheater voorzien en worden de bestaande dreven verbeterd met steenslag. In het voorjaar 2015 wordt ook het gazon (her)aangelegd.

Vorig jaar werd in het provinciedomein al een speelbos aangelegd met natuurlijke spelaanleidingen zoals een labyrint, wilgenhutten en diverse ‘woudgeesten’ (totempalen). Het speelbos is gericht op beleven, fantasie, leren, avontuur en spelen in een natuurlijke omgeving.

Het ontwerpplan voor het speelterrein kwam tot stand na een inspraakmoment in 2011 met de Wevelgemse Jeugdraad en Jeugddienst, en de vzw Kind en Samenleving. Het uiteindelijke ontwerp kreeg eveneens positief advies van de Provinciale Jeugdraad.

De plaatsing van de speeltoestellen zal een zevental dagen in beslag nemen. De Provincie heeft voor het speelterrein en de omgevingsaanleg 200.000 euro uitgetrokken.

(FJA)