Provincie wil fietsers voorrang geven op oude spoorwegbedding in Assebroek

© Davy Coghe
© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

De Provincie wil aan fietsers op het fietspad langs de oude spoorwegbedding in Assebroek voorrang geven aan elk kruispunt. In de Sparrenstraat komen er asverschuivingen en een tonnagebeperking om zwaar en snel verkeer te weren.

Dat antwoordde burgemeester Dirk de fauw (CD&V) dinsdagavond tijdens de Brugse gemeenteraad op een vraag van buurtbewoner en raadsid Yves Buysse (VB). Met andere woorden : het stadsbestuur geeft gehoor aan de eisen van de straatbewoners, die al maandenlang als protest tegen snel sluipverkeer Formule 1-vlaggetjes uithangen. De dienst Openbaar Domein moet wel nog ter plaatse alles opmeten, zodat asverschuivingen de opritten niet hinderen. En de Stad mag in opdracht van de Provincie de kruispunten langs het fietspad in de oude spoorwegbedding aanpassen.

Raadslid Karen Robert (Groen) moet nog even wachten op een definitieve beslissing voor de wijziging van de verkeerssituatie in de Vijversdreef in Male. Zij vraagt rekening te houden met de wensen van de buurt, die klaagt over teveel vrachtwagens in deze schoolstraat. “Na eerder protest van de buurt willen we ervoor zorgen dat er enkel nog uitgaand verkeer is naar de Maalse Steenweg. Inkomend verkeer wordt verboden. Bovendien zouden de auto’s vanuit de Vijversdreef enkel nog kunnen rechts afslaan richting Brugge. De bewoners worden momentel hierover bevraagd”, aldus burgemeester Dirk De fauw. Een eerder voorstel om een knip uit te voeren en alle autoverkeer in Male via de Doornhut om te leiden zorgde voor teveel rebellie in de buurt.

Karen Robert

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.