Provincie verleent omgevingsvergunning voor twee windturbines

Beeld ter illustratie. © Getty Images/EyeEm
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De deputatie van de provincie heeft een omgevingsvergunning verleend aan de NV W-Kracht voor de bouw van twee windturbines. Die komen langs de E40-snelweg in Beernem.

Er werden 28 bezwaren ingediend en de gemeenten Beernem en Aalter gaven een ongunstig advies. Ook de Provinciale Omgevingscommissie en en de Dienst Omgeving – Ruimte gaven een ongunstig advies. “De deputatie is echter van oordeel dat de windmolens mooi ruimtelijk gebundeld kunnen worden met de E40 en de spoorweg Oostende-Brussel, en dat de hinder en impact voor de omgeving beperkt is”, klinkt het.

De deputatie zal ook samen met het Agentschap Natuur en Bos vleermuisbeschermende maatregelen nemen. Er worden ook geen hoogstammige bomen gekapt.

Drie turbines

Al in 2018 werd een vergunning aangevraagd voor drie windturbines maar van een van de turbines draaiden de wieken boven een nooit formeel afgeschafte buurtweg. NV W-Kracht liet daartoe die ene turbine vallen en diende de aanvraag in voor twee turbines.

In 2018 had de provincie al een vergunning verleend, maar daar werd toen beroep tegen aangetekend. Aangezien het aantal turbines verminderd is, blijft de provincie bij haar overtuiging en kent ze de nieuwe omgevingsvergunning opnieuw toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier