https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Provincie stelt geanimeerde film voor met Gloria Monserez en Vincenzo De Jonghe

© (Foto TM)
Redactie KW

Provincie West-Vlaanderen stelde in basisschool de Dorpspaal in Schuiferskapelle op donderdag 7 oktober zijn nieuwe provinciefilm voor. In die film informeren Ketnet-wrapster Gloria Monserez en Focus-WTV-presentator Vincenzo De Jonghe de leerlingen op een luchtige manier over West-Vlaanderen.

Zowat alle thema’s komen aan bod. Van de ligging, de troeven en de provincidomeinen, tot het bestuur, toerisme en landbouw. De film is te vinden via de website www.klasbakken.be en op het YouTube-kanaal van de provincie en is vooral bedoeld voor leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar. “Al kunnen ook tieners en volwassenen zeker iets bijleren”, vertelde Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld) bij de voorstelling.

Hij zal onder meer afgespeeld worden in provinciehuis Het Boeverbos, maar leerkrachten kunnen hem ook in de les afspelen. De kinderen en leerkrachten waren alvast enthousiast. “Voor de leerlingen is het erg interessant en waardevol. Ze waren erg positief over de film”, aldus Ine Vandecaveye, directrice van de Dorpsparel, die de eer kreeg om de film in première te mogen bekijken.

Daarnaast zette de provincie ook zijn ander educatief aanbod voor scholen nog eens in de kijker. Onder de noemer ‘Klasbakken’ stelde het educatieve pakketten op voor lagere en middelbare scholen rond diverse thema’s zoals het milieu, erfgoed en Europa. Ook kunnen leerkrachten zich inschrijven op een maandelijkse nieuwsbrief. Een overzicht van het volledige aanbod is te vinden via www.klasbakken.be. (TM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.