Provincie en gemeente werken samen voor opwaardering Sint-Lodewijk

Burgemeester Claude Croes. © DRD
Redactie KW

De provincie West-Vlaanderen en de gemeente Deerlijk slaan de handen in elkaar om het DNA van Sint-Lodewijk te bepalen. Het traject kadert binnen de oproep ‘DNA van het dorp’.

De provincie West-Vlaanderen wil lokale besturen helpen bij de ontwikkeling van kleine dorpskernen. Vanaf volgend jaar zullen jaarlijks vier besturen hiervoor een beroep kunnen doen op professioneel advies vanuit de provincie alsook op een financiële ondersteuning van maximum 25.000 euro.

“Samen met Zevekote (Gistel), Moorsele (Wevelgem) en Wijnendale (Torhout) is Sint-Lodewijk (Deerlijk) een van de eerste dorpen waar de gemeente samen met de provincie het unieke traject zal lopen”, verduidelijkt burgemeester van Deerlijk en provincieraadslid Claude Croes (CD&V).

Meerwaarde

“West-Vlaanderen heeft veel van die kleine en authentieke dorpskernen. Het is positief dat de provincie en de lokale besturen kunnen samenwerken om deze typische dorpskernen op te waarderen. Voor de opmaak van een integraal masterplan voor Sint-Lodewijk dat uiteindelijk moet uitmonden in een heuse dorpskernvernieuwing, zal deze samenwerking een echte meerwaarde betekenen.”

In eerste instantie zal nu een analyse gemaakt worden van Sint-Lodewijk. Tegelijkertijd wordt een ontwerpweek voorbereid waarbij lokale ambtenaren, experten, het gemeentebestuur, maar ook de bevolking bij betrokken worden. De DNA-analyse en de ontwerpweek moeten uiteindelijk uitmonden in een afgewerkt masterplan, waar de gemeente en de provincie mee aan de slag kunnen.

De provincie was vooral enthousiast over de levendigheid van Sint-Lodewijk en de mogelijkheden tot participatie die ermee samen gaan. Ook de wens tot vergroening van de kern en een transformatie naar zachte mobiliteit getuigt volgens de hogere overheid van een sterke ambitie”, besluit burgemeester Croes. (DRD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten