De beslissing valt na evaluatie en overleg tussen de Nationale Veiligheidsraad, de gouverneur en het provinciebestuur. "Het provinciebestuur benadrukt wel dat deze versoepeling enkel voor buurtbewoners is. Wandelen en sporten in eigen omgeving kan en wordt zelfs aanbevolen", zegt de provincie. "Parkings, speelpleinen, sanitair en bezoekerscentra blijven gesloten. Verplaatsingen die niet essentieel zijn, blijven verboden. Met de wagen naar een provinciedomein rijden mag dus niet. De parkings blijven gesloten."

Affiches en borden aan de ingang, de parkings, de speelpleinen en de sanitaire blokken wijzen bezoekers op het toegangsverbod. Ook cafetaria's zijn gesloten.

Buurtbewoners kunnen onder voorwaarden ontspannen in provinciedomeinen. Samenscholing is verboden en wandelen of joggen doe je alleen, met twee of in gezinsverband. Bezoekers mogen niet afwijken van de paden en de regels om afstand te houden van elkaar moeten nageleefd worden. Deze richtlijnen blijven minstens tot zondag 5 april van kracht.

Bezoekerscentra blijven gesloten

Eerder besliste de provincie om bezoekerscentra gesloten te houden tot minstens zondag 19 april. Het gaat om De Blankaart in Diksmuide, Bulskampveld in Beernem, Duinpanne in De Panne, De Gavers in Harelbeke, De Palingbeek in Ieper en Raversyde in Oostende en Het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist.

Daarnaast werd ook al beslist om het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis in Brugge, het Wereldhuis in Roeselare en de provinciale uitleendiensten te sluiten en annuleert ze haar activiteiten naar het ruime publiek, minstens tot en met zondag 19 april. Het provinciehuis Boeverbos zal tot minstens 5 april enkel 's morgens toegankelijk zijn, tussen 9 uur en 12 uur.

De beslissing valt na evaluatie en overleg tussen de Nationale Veiligheidsraad, de gouverneur en het provinciebestuur. "Het provinciebestuur benadrukt wel dat deze versoepeling enkel voor buurtbewoners is. Wandelen en sporten in eigen omgeving kan en wordt zelfs aanbevolen", zegt de provincie. "Parkings, speelpleinen, sanitair en bezoekerscentra blijven gesloten. Verplaatsingen die niet essentieel zijn, blijven verboden. Met de wagen naar een provinciedomein rijden mag dus niet. De parkings blijven gesloten."Affiches en borden aan de ingang, de parkings, de speelpleinen en de sanitaire blokken wijzen bezoekers op het toegangsverbod. Ook cafetaria's zijn gesloten. Buurtbewoners kunnen onder voorwaarden ontspannen in provinciedomeinen. Samenscholing is verboden en wandelen of joggen doe je alleen, met twee of in gezinsverband. Bezoekers mogen niet afwijken van de paden en de regels om afstand te houden van elkaar moeten nageleefd worden. Deze richtlijnen blijven minstens tot zondag 5 april van kracht.Eerder besliste de provincie om bezoekerscentra gesloten te houden tot minstens zondag 19 april. Het gaat om De Blankaart in Diksmuide, Bulskampveld in Beernem, Duinpanne in De Panne, De Gavers in Harelbeke, De Palingbeek in Ieper en Raversyde in Oostende en Het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist. Daarnaast werd ook al beslist om het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis in Brugge, het Wereldhuis in Roeselare en de provinciale uitleendiensten te sluiten en annuleert ze haar activiteiten naar het ruime publiek, minstens tot en met zondag 19 april. Het provinciehuis Boeverbos zal tot minstens 5 april enkel 's morgens toegankelijk zijn, tussen 9 uur en 12 uur.