Provinciaal kampioenschap kubb aan feesteditie toe

Kubbteam Houba De Strooper United organiseert voor de tiende maal het West-Vlaams kampioenschap KUBB. V.l.n.r.: Julie Corne, Veerle Bartier, Fernand Vanhecke, Nancy Breughe, Karl Verscheure, Hans Mipselaere, Matty Dejonghe, Koen Vermaut, Patrick Depoortere en Pieter Cappon. (foto SLW)
Redactie KW

Zes stokken, zes spelers, tien kubbs, een koning en wat gras. Het kubbspel is ondertussen goed ingeburgerd. Zeker in Wevelgem. Kubbteam Houba De Strooper United organiseert op woensdag 1 mei voor de tiende maal het West-Vlaams kampioenschap. Voor deze jubileumeditie hebben de organisatoren enkele verrassingen in petto.

Gaat de titel van West-Vlaams kampioen kubben voor het vierde jaar op een rij naar de Chouffekubbers uit Koekelare? Doen de Wevelgemse Wilde Beertjes hun stunt van vorig jaar nog eens over en worden ze opnieuw de Wevelgemse primus – en allround derde? Of wordt het dit jaar de grote doorbraak van De vrienden van Danny Decubber? Al deze vragen zijn van ondergeschikt belang aan het plezier dat zowat zeshonderd deelnemers beleven aan het West-Vlaams kampioenschap KUBB.

Op 1 mei is het Sint-Pauluscollege de trekpleister voor planten-, bloemen- en kubbliefhebbers. “We doen er alles aan om onze deelnemers een fijne dag te bezorgen”, aldus Karl Verscheure, voorzitter van organiserend team HDSU. “Zoals steeds is er volop kinderanimatie, maakt ieder team kans om gedurende een wedstrijd als vip behandeld te worden en worden de speelvelden op regelmatige tijdstippen overspoeld door leuke verrassingen. Bovendien is dit de tiende editie van het West-Vlaamse kampioenschap. Houba De Strooper United pakt daarom uit met extra verrassingen die ik begrijpelijkerwijze nu niet mag bekendmaken.”

Time for Lyme

De eerste stokken worden gegooid om 9 uur, de finale start om 17 uur. Een deel van de opbrengst van het tornooi gaat naar Time For Lyme, de organisatie die tal van projecten en activiteiten opzet in het kader van de ziekte van Lyme. Net zoals de voorbije jaren verzorgen Chiro en KSA Wevelgem de catering. Dus ook de Wevelgemse jeugd pikt een graantje mee van dit evenement, uniek in zijn soort want volgens zij die het weten ‘het grootste eendaagse kubb-tornooi ter wereld’. (SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier