Proven maakt zich op voor jaarlijkse oktoberkermis

We zien Niels Malbrancke, Marie-Line Viane, Kim Vanhee, Andy Vermeersch, Jonas Vandromme, Delphine Dehem, Emmy Defever en Willem Viane. Niet op de foto: Seba Pecqueux, Klaas Prinsie, Jonathan Scherpereel, Evy Vermeersch en Charlotte Neuville. © Michael Depestele
Redactie KW

Na een jaar van afwezigheid, is het opnieuw tijd voor de jaarlijkse oktoberkermis. Twee weekends gevuld met allerhande activiteiten en enkele attracties op het dorpsplein: dat is het recept voor een hopelijk geslaagde kermisperiode.

“Vorig jaar kon de kermis niet doorgaan door corona”, vertelt Kim Vanhee van het feestcomité. “Er werd toen een alternatief bedacht naar het concept van ‘de stoel’. Via filmpjes op sociale media werd met tips en beeldfragmenten getoond waar een strandstoel opgesteld stond in Proven. Wie als eerste in de stoel kon plaatsnemen met het correcte voorwerp in de hand, won een leuke prijs. Tijdens de kermisperiode werd ook aperitiefpakketten verkocht. Beide activiteiten vielen in de smaak bij onze dorpsgenoten, maar het was geen kermis zoals we dat gewend zijn”

Twee weekends

“Dit jaar is de situatie anders en maken we er opnieuw twee volwaardige kermisweekends van. We starten op zaterdag 9 oktober met een dartstornooi in OC De Croone, onder leiding van VPC De Staaln Toppen, de nieuwe dartsclub van café de Tramstatie. Zondag 10 oktober organiseren we een eiersmijting, gevolgd door een Flan Fret Festijn. Hierbij valt een fiets te winnen. Het eerste feestweekend sluiten we af met een optreden van de Mini Maxiband om 17.30 uur op het markplein. Vanaf maandag 11 tot vrijdag 15 oktober spelen we opnieuw ‘de stoel’. We raden Provenaars dus aan om de facebookpagina van het Feestcomité in de gaten te houden om de fragmentjes en de tips als eerste te zien en een gokje te kunnen wagen naar de locatie. Sinds kort is er ook een instagrampagina van Feestcomité Proven en hier zullen de tips ook verschijnen”.

Loopwedstrijd

“Het tweede weekend starten we met een optreden van Itchyfeet op 15 oktober in Nobody. Zaterdagavond 16 oktober zijn er de caféspelen. Hierbij kunnen deelnemers in groepjes langsgaan op verschillende plaatsen en volksspelen spelen tegen elkaar. We sluiten de kermisperiode af met een kinderprogramma. Na jaren organiseren we weer een loopwedstrijd voor kinderen van 6 tot 12 jaar, in het dorpscentrum. Aansluitend is er een goochelaar aan het werk, de Professor Gadget Show. We hebben dus een goed gevuld programma klaar. We hopen op een massale opkomst en gunstig gezinde weergoden. De leerlingen van VBS De Kastanje Proven krijgen alvast een flyer met waardebonnetje voor hun bezoek aan de kermis”, voegt Kim er nog aan toe. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier